El veganisme ens salvarà

Animalistes de Sant Cugat.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Les persones veganes son unes heroïnes i la gran majoria no ho saben. De ben segur que alguns us preguntareu per què, amb un regust agredolç en llegir aquestes línies com un atac, incrèduls. Però no hi ha aquesta intenció en aquestes línies, més aviat al contrari, compartir i propiciar una profunda reflexió. 

La pandèmia del coronavirus ens ha obligat a replantejar-nos moltes coses. Les relacions socials, els viatges… Ens trobem enmig d’una crisi sanitària, econòmica i social, però també ambiental. Ara tots anem amb mascareta, plens de gel hidroalcòholic a les mans. Es parla molt de les vacunes i de com superar la crisi sanitària, evidentment, però poc es parla de com podem evitar que tot això torni a passar. Què podem fer nosaltres per aturar-ho? És difícil digerir la pregunta i afrontar la resposta. Però cadascú de nosaltres, des de casa, podem fer, i molt! És tan senzill com deixar de consumir carn. 

L'Organització Mundial de la Salut va emetre un informe desmentint que el coronavirus sorgís d'un laboratori, així que tot apunta que va sorgir de la transmissió d’animals a persones. Animals vius comercialitzats en mercats, en condicions sanitàries nul·les. Un bon motiu per deixar menjar carn. I n’hi ha més: el maltractament animal, les condicions en què viuen els animals que acabaran convertits en filets, hamburgueses i salsitxes. L'impacte ambiental és immens i les conseqüències devastadores.

Ser-ne conscients i acceptar-ho és el primer pas. Evidentment, deixar de menjar carn en una societat carnívora com la nostra és complicat, però tampoc impossible. I no us ho dic des de la superioritat moral. De fet, fa poc que formo part de la PAS i gràcies a a les persones que en formen part me n’he adonat. Jo també era d’aquelles persones amants dels animals, però que girava la cara envers aquesta realitat cruel. I de fet, encara estic navegant per la incoherència, deixant de comprar carn, basant la meva dieta en el vegetarianisme, per poder arribar aviat a fer el pas final. 

Hi haurà qui haurà deixat de menjar carn d’un dia per l’altre, i l’admiro. Jo no soc tan valenta. Però durant el procés estic aprenent a saber què menjo, com ho menjo i quines propietats i qualitats tenen aliments que fins ara ni coneixia. I no estic parlant de productes estranys i molt cars, al revés. Fruita, verdura, llegums... Hi haurà qui dirà que una dieta vegana no és variada. Sí que ho és menjar cada setmana carn o peix cada dia?

Avui en dia és molt més fàcil que abans. Gràcies a internet hi ha molts recursos: pàgines web especialitzades, nutricionistes vegans, persones que comparteixen receptes basades en vegetals a les xarxes socials. Només cal entretenir-se, ser imaginatiu i conscient que el canvi ens salvarà.

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article