Dones en temps de pandèmia

Entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu promoure la cultura, l’associacionisme i el lleure.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Com cada any, l'Ateneu proposa una taula rodona sobre feminisme amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona. El dijous 9 de març a les 19 h sota el títol "Dones en temps de pandèmia", debatrem sobre com ha quedat la situació de la dona dins el context de la COVID-19 amb Amanda Bernal, Mónika Blasco i Roser Ferrer en una taula rodona moderada per Assun Reyes, que es podrà seguir en directe des del nostre canal de Youtube.

Sabem que aquesta crisi, com totes, ha afectat doblement a les dones: des del primer confinament i la gestió del teletreball i la cura de nens i grans, a l'augment de la violència domèstica, passant pel paper de les sanitàries (les dones suposen el 74,2% de la força de treball en el sistema sanitari, la qual cosa les situa en primera línia d'exposició), i focalitzant també en les dones i emprenedores que s'han quedat sense feina i sense drets laborals a causa de la COVID, sense oblidar les dependències i la cura dels majors...

Molts temes que estem segures enriquiran aquesta Taula, que estarà composada per Amanda Bernal Pérez, antropòloga i co-coordinadora del Grup GRAIC, Grup de Recerca en Antropologia sobre els Impactes de la COVID-19. En aquests moments du a terme la seva investigació sobre el risc i la vulnerabilitat amb personal sanitari a Catalunya. També és fotògrafa i facilitadora en fotografia participativa per a persones en risc d’exclusió social,gestora cultural i co-directora del Lumínic Festival de Sant Cugat.

Des d'una altra òptica, comptarem amb l'empresària Monika Blasco Racero, fundadora i directora de La Original Comunication i presidenta de ADEVALLES, que és a més membre del Consell de Conselleres de l'Observatori Dona Empresa Economia i pertany a l'Associació 50a50 «lideratge Compartit», però també parlarà des del seu rol de filla i com a presidenta de l'Associació de Familiars de la Residència Sant Cugat ASFAREST i com a secretària de La Coordinadora 5+1.

Completarà la Taula Roser Fernández Taulé, infermera des de l'any 2006 que ha participat en programes de cooperació internacional a Amèrica central i Àfrica. Ha treballat en l'àmbit de la infermeria comunitària, l'àmbit maternoinfantil, quirúrgic i oncològic. Els darrers tres anys, ha sigut coordinadora assistencial d'infermeria. És mare de dos fills i ens podrà parlar de com s'ha viscut la pandèmia des de la primera línia d'un hospital, i com compaginar l'excessiva càrrega que han viscut els i les sanitàries amb el seu rol com a mare soltera.

Presentarà i moderarà la Taula Assun Reyes, vocal de la Junta Directiva de l'Ateneu, metgessa jubilada i membre de Marea Blanca Sant Cugat. Quatre dones amb punts de vista complementaris i amb coneixements i experiències molt diversos que convertiran sens dubte aquest debat en un espai per compartir, també amb les persones que ens segueixen des de casa, els diferents punts de vista sobre una situació que ha aprofundit encara més la desigualtat entre homes i dones.

La programació de l'Ateneu per commemorar el Dia Internacional de la Dona s'estén durant tot el mes: el dijous 11 a les 19 h acollirem un concert especial de La Cambra de l'Ateneu amb la presentació de PECATA BEATA, el tercer disc com a compositora de Carola Ortiz, dedicat a la poesia catalana femenina i a la dona com a fil conductor. Aquesta activitat compta amb el suport de l'Ajuntament de Sant Cugat.
El dijous 18 a les 19 h parlarem de Salut hormonal femenina amb Maribel García i Noelia Alath, que ens explicaran com podem regular el sistema hormonal amb recomanacions d'aliments i hàbits que ens ajudaran a superar els processos com la perimenopausa i la menopausa.

Totes les activitats són gratuïtes però serà necessària inscripció prèvia per acudir presencialment des d'aquest enllaç: www.ateneu.cat/inscripcions. També es podran seguir en directe des del nostre canal de Youtube.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article