L'Oficina Local d'Habitatge que es necessita

Opinió

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

La nova Oficina Local d'Habitatge (OLH) no ho és, ja que no desplega totes les possibilitats que ofereix la Llei 18/2007 pel dret a l'habitatge i la resta de normativa vigent en aquest àmbit i no està pensada per aplicar una possible llei de regulació dels lloguers.

L'OLH s'ha d'integrar com a servei a l'Ajuntament. 

Mantenir la en l'organigrama de Promusa no permet disposar de personal funcionari per a gestionar els expedients administratius, particularment els que requereixen actuacions inspectores, dificulta la tramitació electrònica, la coordinació i compartir dades amb la resta de departaments municipals i altres administracions, cosa que permetria simplificar els procediments tant interns com externs.

En la descripció dels serveis de l'OLH s’enuncien els relacionats amb garantir el bon ús de l'habitatge i els protectors de la funció social de l'habitatge i no hi figura la preceptiva carta de serveis com a expressió de compromís municipal amb la qualitat de serveis i la transparència.

El govern municipal no sembla prou conscient que són moltes les dificultats per aconseguir que l'habitatge deixi de ser una mercaderia.

La defensa de l'habitatge, com a dret requereix una OLH potent en competències i mitjans.
 

Amèrico Ologaray Orti
Portaveu Municipal
Cercle de Podem Sant Cugat

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi