Caques, rodes i altres

Escriptora i estudiant d'Història de l'Art.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Encara que en aquest article em refereixi a un grup reduït de ciutadans aquest és un problema que ens incumbeix a tots. És un tema molt trillat, ja que els ciutadans respectuosos ho tenen molt clar, però aquest petit grup continua deixant les caques de les seves mascotes allà on sigui, sense pensar en els altres.

Les persones que ens desplacem en cadires de rodes som una de les més perjudicades, ja que esquivar una caca de gos quan vas caminant no és el mateix que quan vas en cadira de rodes. Per desgràcia, en el meu cas és molt habitual i és molt cansat arribar a casa i haver d’anar netejant les esquerdes de cada una de les rodes. Però no ens oblidem d’aquelles persones que per qualsevol motiu pot trobar-se amb aquest inconvenient. Persones amb visió reduïda, amb caminadors, cotxets de bebè o nens que poden caure a terra i trobar-se amb aquest problema. Dóna la sensació que no podem anar pel carrer amb el cap alçat, per si de cas. Quantes vegades ens n’hem trobat davant de les nostres pròpies cases?

Haig de dir que adoro als gossos, de fet, sóc propietària d’un gosset que m’acompanya per la vida. Potser per això tinc encara més en compte la qüestió de les caques. Generalment vaig acompanyada, però quan, per circumstàncies, he de sortir sola amb el Gus, sempre intento que faci caca en els racons dels arbres (inclús ell solet ja els busca) on més tard és recollit per la meva parella.  

La tasca de recollir els excrements no porta ni mig minut. La gran majoria dels amos sempre portem a sobre les bossetes. És senzill collir les caques: si t’has oblidat de les bosses, pots utilitzar mocadors de paper o fulles d’arbre que trobis pel carrer.

Si us dirigiu a l’Escola Joan Maragall, veureu una bona campanya contra aquest problema. Els nens han fet cartells molt creatius demanant a la ciutadania que mantingui net el carrer d’aquests excrements. El mateix carrer en el qual ells passegen, juguen i gaudeixen.

Des d’aquí us demano que reflexioneu sobre aquest tema que ens repercuteix a tots en la higiene.

Pili Egea

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi