La JSC i el PSC de Sant Cugat anima a la classe treballadora a sortir a manifestar-se pel primer de maig

Agrupació local del Partit dels Socialistes de Catalunya.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Aquest primer de maig de 2021 serà doblement significatiu, ja que és el primer després de la crisi sanitària de la COVID-19 en què podrem sortir a celebrar als carrers i places de la nostra ciutat.

Després que esclatés la crisi del coronavirus el març del 2020, la classe treballadora va entrar en una incertesa sobre el seu futur laboral. Ràpidament des del govern de l'Estat, presidit per Pedro Sánchez, es van posar sobre la taula diverses solucions per tal de protegir els interessos i l’estabilitat dels treballadors i les treballadores; entre elles destaquen els ERTO i les pròrrogues dels contractes de lloguer.

El propi consell de joventut d’Espanya, amb la col·laboració del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, ens sorprenia amb les dades del seu últim estudi de juny del 2020. El segon trimestre de l’esmentat any Catalunya era la comunitat d’Espanya, a excepció de les illes, que presentava una major diferència entre els joves i la resta de la població pel que respecta a l’efecte que ha tingut el virus, entre altres motius, per la durada de la jornada laboral. És a dir, a Catalunya hi ha una major diferència en la disminució o eliminació de la jornada laboral (ERTO) entre el jovent i la franja d’edat a partir dels 30 anys.

Com és evident, la pandèmia també ha afectat les ciutats, però cal remarcar el paper dels governs municipals que han proporcionat ajudes directes al comerç local. Sant Cugat no ha estat l’excepció: 

S’han congelat les taxes als establiments comercials, i també s'han suprimit algunes per ajudar a mantenir els comerços i, degut a la situació d’alguns establiments, s'han donat ajuts econòmics per poder fer front a les pèrdues i lloguers de l'any 2020.

També s´ha incentivat el consum local donant un val de 20 euros de descompte a cada família per reactivar l’economia local, una iniciativa que ha tingut molt d'èxit i que moltes altres ciutats també han implementat.

D’altra banda, cal destacar el compromís ferm a l’hora d’introduir plans d'ocupació per la població per augmentar el nombre d’oportunitats laborals a la nostra ciutat. Un clar i consolidat exemple són els Agents de civisme que ja porten més de quatre anys en actiu.

S'han impulsat polítiques socials reals per a fer front als problemes de les famílies que quedaven en situació de risc o vulnerabilitat amb ajudes directes, suport a l'alimentació i a l'habitatge, així com per  garantir la connectivitat de tot l'alumnat obligatori de Sant Cugat per a lluitar contra la bretxa digital del municipi.

Per això, cal reivindicar i felicitar el paper del govern municipal en la seva defensa de la classe treballadora i la seva tasca de reconstrucció social i econòmica de la nostra ciutat.

Pel que respecta a les polítiques de joventut referides al virus a Sant Cugat, hem vist una falta d’activitat per part de la regidoria de joventut que ens preocupa. Tal com hem esmentat, a Sant Cugat s’han fet polítiques per a ajudar al comerç i al teixit econòmic municipal i, per tant, entenem que es podrien haver treballat des de l’ajuntament altres polítiques per a tirar endavant projectes semblants encarats a la joventut. Recordem que és un sector de la població que tendeix a patir a  una desigualtat més gran.

Des de la Joventut Socialista de Sant Cugat, conjuntament amb el PSC de Sant Cugat, creiem que la sortida de la crisi de la COVID-19 no l´han de pagar els i les joves i, per això, demanem que es tingui en compte al jovent per part de totes les administracions.

JSC Sant Cugat del Vallès,
1 de Maig de 2021

 

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi