La Floresta, superant expectatives

Periodista i cap de redacció d'elCugatenc.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

 La constitució del Consell de Barri de La Floresta va demostrar que el problema de participació no era tant el marc sobre el qual se suporten les reunions trimestrals sinó la voluntat dels representants de fer alguna cosa més que una trobada cada tres mesos. Ramon Piqué es va erigir com una mena d'Steve Jobs florestà ensenyant el funcionament d'un nou sistema operatiu per a un òrgan deslegitimat el mandat passat.

La presidència de la CUP-PC va generar expectatives de canvi i la primera mostra ha sigut capaç de trencar la tanca per fomentar encara més il·lusió. El mandat passat va ser la lluita i en aquest comença el temps reglamentari. Complir les normes, no cremar la participació i fer-la útil són els elements clau perquè els més de 80 assistents acudisquen a cada trobada i, sobretot, participen en les comissions de treball.

 

El que es va veure dijous és en teoria la mateixa història que el que es va veure a Mira-sol el dia 2 o al Centre-Oest el 3. Ara bé, a la pràctica no té res a veure. La Floresta és especial? Potser, però s'ha demostrat que si la ciutadania se sent interpel·lada hi participarà. És el que previsiblement passarà el dimarts amb la constitució del Consell del Centre-Est, en mans de Ferran Villaseñor (ERC-MES), amb el Pla de Millora del Barri del Monestir.

 

Qui sap si en un anys Sant Cugat o La Floresta són una espècie de Porto Alegre, referència mundial pels pressupostos participatius. Piqué ha posat en alerta la resta de presidents de districte perquè a partir d'ara aconseguir un únic veí com a “públic” no pot tindre l'excusa de la diferent implicació de la ciutadania segons el barri. Però la major fita se l'ha posat ell mateix i a totes les entitats. En les seues mans està que la increïble escena del 10 de desembre no siga un cas aïllat i passe a ser el xiulit inicial de l'àrbitre. Comença el partit.

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi