Noves conselleries per a grans reptes

Agrupació local d'Esquerra Republicana de Catalunya.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Quan el maig del 2011, amb intenció d'organitzar-me per fer realitat les idees del 15M, vaig trepitjar per primera vegada el local d'ERC Sant Cugat, no em pensava que 10 anys més tard un president d'Esquerra Republicana arribés a prendre possessió com a president del país. Doncs bé, des de fa pocs dies i per 1r cop des de fa dècades, Catalunya és presidida per un president independentista i d'esquerres. La sensació de formar part d'un projecte que va arribar a ser gairebé anecdòtic i que ha esdevingut hegemònic, és joiosa.

Però què n'hem d'esperar, d'aquesta presidència? Què canvia en el fet que sigui Esquerra Republicana qui lideri el govern? En els discursos i intervencions dels darrers dies, el president Aragonès ho ha començat a esbossar: la voluntat de transformar, i de fer-ho abanderant la lluita per la justícia social, el feminisme, l'ecologisme i la democràcia. És en aquest marc que cal entendre la creació de les conselleries d'acció climàtica i de feminismes, ambdues encapçalades per dones.

I és que lluitar per la independència ha de ser també lluitar per l'abastiment energètic renovable del país, i pel benestar i la felicitat dels seus ciutadans, i per la construcció de sobirania en la gestió de l'aigua, de l'energia o de l'alimentació que ens permeti adaptar-nos a la situació de canvi climàtic, i implica garantir un futur al jovent i a les persones que se senten desemparades, per impedir que ningú no dormi el carrer, i que acollim aquells qui busquen empara a la nostra terra... Perquè lluitar per un país és fer-ho per la seva gent, i de manera col·lectiva. Tenim molta feina, però tenim també una gran il·lusió per fer-la.

Seguim.

Alba Gordó,
membre d'ERC

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article