El nou poder

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Que la democràcia tal com la coneixem esta canviant es un fet inqüestionable. Fins i tot en l’actual campanya a les eleccions generals del 20D es parla tota l’estona de “nous” i “vells” partits i de la “nova política”.

Aquesta nova política es caracteritza per tenir com a base principis com la democràcia interna, les llistes obertes i, sobretot, la renovació dels rostres que fins ara poblaven l’univers polític.

Però aquesta manera de fer política només es una part, la més visible, de tot aquest canvi. Hi ha una revolució silenciosa que poc a poc esta canviant la manera de fer i enfocar el govern i, sobretot, de la participació que els ciutadans tenen en la política. I tot degut a l’aparició d’una nova arma en mans de tothom.

Aquesta nova arma son les noves tecnologies: internet i, sobretot, les xarxes socials. Avui en dia les noticies i la informació en general es propaga mes despresa que mai. Ja no cal esperar a l’edició d’un diari per conèixer un fet; en pocs minuts, qualsevol incident o noticia pot estar corrent per la xarxa i a l’abast de tothom. Això provoca una immediatesa que agilitza la propagació de canvis i avanços com mai s’ha produït.

Però aquesta revolució es bi-direccional, no només els ciutadans poden rebre les noticies mes ràpidament, sinó que a més a més, per mitjà de les xarxes socials, poden ser ells els creadors de les noticies. Avui en dia tothom està atent als facebook, twitters, instagram i demés xarxes socials, perquè en qualsevol moment, i a través del perfil més insospitat, pot sortir la noticia.

I com afecta això a la política? Doncs que ara els ciutadans poden fer públiques les seves queixes i reivindicacions, dirigides als polítics (la majoria estan a les xarxes socials) i, sobretot, dirigides a la resta de ciutadans. Per tant les denúncies i reclamacions que abans no passaven de tertúlies de bar, es converteixen en públiques en aquest gran bar que es la xarxa. Quin polític deixarà d’escoltar una reivindicació que s’ha fet “viral” o podrà impedir la investigació d’algun fet que surti denunciat a les xarxes? Ara només cal que els ciutadans siguin de veritat conscients d’aquest poder i comencin a canviar la manera de fer política.

 Benvinguts a la nova política, benvinguts a la revolució!.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi