Turisme espacial

Mestre jubilat i actor.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Quan Neil Amstrong trepitjava la Lluna per primer cop un 20 de juliol de 1969, poc podia imaginar-se que 52 anys després es desfermaria la fal·lera d'un turisme espacial. O potser sí...

El dia 20 passat el multimilionari Jeff Bezos feia un viatge espacial de 100 Km. amunt i va tornar, tot meravellat i donant crits d'alegria, al cap de 10 minuts. Era el primer vol tripulat de la seva companyia privada, la Blue Origin.

Nou dies abans el també multimilionari britànic Richard Branson s'havia enlairat 85 Km. amb la Virgin Galactic, de la qual era el propietari.

La cursa del turisme espacial seguirà al setembre. I és que, el propietari de la companyia Tesla i fundador de Space X, Elon Musk, pretén pujar una mica més amunt.

Aquests tres viatges espacials no tenen cap mena de valor científic. Són més aviat promocions turístiques per tal que altres super-rics que no sàpiguen on gastar-se els milions, comprin un bitllet d'anada i tornada.

D'aquesta manera, a partir d'ara, els rics, no sols es vantaran dels seus diners, sinó a més, de la quantitat de viatges espacials que han fet. Això, a ulls dels altres els faran més espacials i especials.

Ja ho comentava en un altre article. Tal com està repartit el món, totes les riqueses, amassades com s'amassin no deixen de ser una indecència.

 

Rafa Usero, mestre jubilat i actor.

Els articles publicats a la secció d'Opinió són responsabilitat de l'autoria de cada escrit.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article