Resposta de l'Associació de Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix al comunicat de tres associacions de veïns de Valldoreix

Associació de Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fa uns dies hem pogut llegir en mitjans de comunicació locals les queixes i les expressions, absolutament insultants, de tres associacions de veïns de Valldoreix referides al tècnic d'urbanisme i arquitecte municipal de l'EMD.

Se l'acusa de "falta d'empatia" com si això tingués una valoració objectiva o fos una qualitat indispensable per fer una activitat de tipus tècnic. No creiem que tenir més o menys empatia sigui un requisit per fer bé una feina com la que té encomanada un arquitecte municipal. Tampoc entenem que l'empatia tingui a veure en complir la normativa que evidentment s'ha de complir i que en cap cas es demostra en l'escrit que no s'hagi complert.

Es parla de "discrecionalitat" tot adduint que les associacions denunciants tenen documentats casos flagrants de canvis de criteris sense justificació. Si això és així el que cal que facin és portar-ho a la justícia o, si més no, demanar que sigui el secretari-interventor de l'EMD el que esclareixi si aquesta discrecionalitat ha existit o no.

També es diu que hi ha "errors greus", com l'enderrocament en 2020 de construccions catalogades. Ha passat més d'un any des de la data assenyalada, i no deixa de ser curiós que fins ara no surti aquesta denúncia sense que, a més, es doni compte de quina edificació es tracta i on estava ubicada.

Respecte a una il·legalitat comesa pel tècnic d'urbanisme, sembla que es tracta d'una lleu irregularitat, que fou esmenada immediatament.

Així doncs, pensem que l'escrit de l'Associació de Propietaris i Veïns, l'Associació de Veïns de la Colònia Montserrat i l'Associació de l'avinguda del Baixador de Valldoreix té més un caire de enrabiada que de verdadera denúncia. Tampoc cal no oblidar que parlem d'un càrrec tècnic, que fa uns informes tècnics que s'adjunten als informes jurídics, i que, finalment és l'equip de govern o el president de l'EMD qui dona els permisos i les llicències.

En canvi nosaltres creiem que la causa de tal difamació és voler tapar la inacció del mateix equip de govern i especialment la del seu president: està empantanada la urbanització de l'avda. del Baixador, no s'han executat els canvis previstos a la Colònia Montserrat, tenim en un calaix un pla d'equipaments del 2018, no està ni se l'espera la tan airejada centralitat i hi ha greus discrepàncies d'on posem l'escola de música i el centre cultural polivalent. Segurament ens en deixem d'altres, però tots aquests embolics i deixadeses són fruit de la falta de projecte per part del nostre govern i en especial del seu president. Així que les crítiques caldria dirigir-les cap a un altre cantó.

En qualsevol cas, pensem que l'escrit embruta el bon nom de la persona recusada i va molt més enllà dels possibles desacords que es puguin tenir amb les seves actuacions tècniques, que respon a crítiques poc contrastades i no demostrades i que esperem no tinguin repercussions en la persona ni en la feina que fa a l'EMD.

Associació de Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article