Xarxa integradora

Membre de la Xarxa Sant Francesc - Monestir.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

El meu barri és d’aquells en què et prens un cafè al bar i tothom et pregunta com et trobes, com et va la feina o et dona records per la família. Ens avenim i en certa manera ens estimem. Continuem establint relacions personals que van més enllà de l’educació i les bones maneres i no només això sinó que els nostres fills perpetuen d’alguna forma aquest llegat tan poc freqüent.

Desconec si tot el que aporta aquest tipus de relació és positiu però sí que estableix uns lligams que ens beneficien col·lectivament.

La Xarxa Monestir Sant Francesc és un microcosmos d’això que estic explicant, dins d’aquest grup de treball, les entitats i veïns fixem uns objectius que es centren en la millora i la integració del nostre barri, indiferentment d’on vinguis, qui siguis i què facis. Aquestes Entitats engloben tant a gent jove com a gent gran, músics, comerciants o veïns i si voleu que us digui la veritat en tots aquests anys ens hem respectant tant que no puc dir que hàgim tingut problemes, ni tan sols discrepàncies, només idees compartides en les que tots renunciem si escau a les pròpies perquè creus que la del teu company és millor. És a dir, els egos es queden a fora per a centrar-nos en allò que realment sí importa i que no som nosaltres ni els nostres melics.

Podem dir amb orgull que moltes de les activitats anuals han estat un èxit rotund de participació i que els nostres esforços van dirigits a fer-les millors i amb més autoexigència. Ens hem acostumat a veure que el treball troba el seu pagament en forma de somriures i agraïments que a la fi són el nostre més preuat tresor i lluny de donar-nos vertigen ens agafem de la mà plegats i pugem un esglaó més. No sé on ens portarà tot plegat però sí sé que amb aquest equip jo m’hi llenço on sigui i de cap.

Ara, hem estrenat un nou web https://xarxafembarri.santcugat.cat/ on els protagonistes són els veïns del barri, som tots i cadascun dels que formem part d’aquests carrers emblemàtics i amb història passada, present i futura. Un barri amb una projecció sense límits que segurament als propers anys creixerà exponencialment. Treure estigmes, aïllar allò que no ens agrada o lluitar pel bé comú és una tasca complexa i lenta, molt lenta però quan saps on vols arribar i amb quins companys de camí tot esdevé més fàcil.

La Xarxa està present a les activitats del tió, la decoració de la Plaça d’en Coll, les Nadales, la patgessa reial, el pessebre i els concerts a la residència, a les Jornades Fem Barri, a la festa Major de l’Octubre, a la Castanyada però també a allò que es veu menys com les Xerrades per a pares i adolescents, la gestió del Horts Urbans, activitats per eradicar la violència de gènere, rutes històriques i proposicions de millores als Pressupostos Participatius.

Hi ha més fites a assolir que properament posarem en marxa, potser a moltes no sabeu qui hi ha a darrera, però quan veieu el logotip de l’estel vermell al costat del nom de la “Xarxa” sapigueu que darrere hi ha la feina de desenes de persones que de forma voluntària creuen fermament en el nostre potencial com a barri, se l’estimen i lluiten perquè tots ens sentim part.

Tot això no té sentit sense la vostra participació que sempre ha estat massiva i generosa, per això us convido a entrar al web i conèixer qui hi ha darrera de tot aquest gran projecte de gestió comunitària i que si us veieu amb ganes i idees doneu un pas endavant per dir: “Jo també sóc de la Xarxa”.

Mireia Gallego, membre de la Xarxa Sant Francesc-Monestir

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi