ASSADEGA’M: ens presentem

Associació per a la Superació de l'Ansietat i la Depressió.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

ASSADEGA’M és l’Associació per a la Superació de l’Ansietat i la Depressió Grups d’Ajuda Mútua (ansietat.org). Es va constituir l’any 1995 i la va crear un santcugatenc afectat d’agoragòbia que, llavors, es tractava al Clínic a Barcelona. Al 2002 va canviar de seu a Sant Cugat del Vallès i des de llavors oferim activitats als nostres socis per millorar la seva vida a nivell mental, físic, emocional i espiritual.

Som una entitat sense ànim de lucre que ens financem a través de quotes dels socis, paguem 7 euros al mes, i de subvencions que ens concedeixen les institucions públiques, sent la més important la de l’Ajuntament de Sant Cugat.

Com hem fit abans, contemplem la persona des d’una perspectiva holística, donem importància al cos i per això tenim sessions de nutrició específica per a la nostra problemàtica. També ioga i, quan podíem veure’ns presencialment, va, fer musicoteràpia, expressió creativa, càntics de mantres, etc.

Sabem de la importància de les emocions i per això, a banda dels tallers que abans he citat, tenim sessions de teràpia Gestalt adequada per conèixer i gestionar la tristor, l’alegria, la ràbia, etc. És a dir, tot el compendi d’emocions que té l’ésser humà.

El nivell mental que és el que més ens afecta, el tracten professionals col·laboradors amb tècniques apropiades com és la teràpia cognitivoconductual, la teràpia d’acceptació i compromís, el mindfullness...

I com que també tenim una vessant espiritual, no la deixem de banda i ens hem apropat a la psicologia transpersonal, fem sessions de meditació, de filosofia i, en definitiva, de tot el que és més útil i essencial.

A més, volem ajudar altres col·lectius que sofreixen aquests trastorns i cada vegada són més freqüents als adolescents i als joves. Fem xerrades als instituts del municipi i en breu ho farem a la universitat.

Participem en programes de ràdio i de televisió per donar a conèixer la problemàtica i fer que a poc a poc acabem amb l’estigma i normalitzem situacions cada dia més quotidianes.

Volem agrair a elCugatenc l’oportunitat que ens dona de donar-nos a conèixer i iniciar una col·laboració que segur que serà molt profitosa per a tothom.

Antonio Fermoso Villalba, sotspresident d’ASSADEGA’M

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi