Primer els de casa

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Ja fa unes setmanes que l’ocupació de l’edifici del carrer Josep Maria Sert, a Can Trabal, té preocupats els veïns. Les queixes reiterades han obtingut el seu fruit i l’Ajuntament va reconduir les queixes a la Policia Local ja que com a consistori no es pot fer res si el propietari de l’immoble no denuncia l’ocupació. Arran de l’ocupació, el Partit Popular va presentar el dijous passat un nota de premsa on anunciava una moció pel proper mes de febrer.

En ella es desgrana punt per punt tota la problemàtica que segons els veïns genera la casa ocupada. Des de gossos perillosos sense control fins a soroll i molèsties diverses. Per tal de fer front a la problemàtica, els populars proposen 5 punts i fins a 10 subpunts per tal de combatre l’ocupació a Sant Cugat ja que diuen és un recurs il·legal estès fins a 30 habitatges a la ciutat.

Fins aquí pot semblar tot més o menys correcte, dins de les línies de pensament de cadascú i els límits morals que cada persona tingui establert envers els ocupes. L’element destacable i reprovable al PP és que en cap dels 5 punts ni tampoc en els 10 subpunts presentats en la moció hi ha mesures perquè la gent que ocupa les cases per necessitat puguin trobar una solució al problema

Assessorament jurídic per a els propietaris afectats, solidaritat de l’Ajuntament amb els veïns afectats, establir una mesa permanent entre la Policia Local i els Mossos per detectar i prevenir l’ocupació i fins i tot sol·licitar de manera formal  que les empreses de llum, aigua i gas tallin el subministrament a les cases ocupades.

Tot això i molt més contra aquells que ocupen cases. Ni rastre d’accions ni solucions per a les mateixes persones que com a últim recurs ocupen les cases per poder tenir un sostre on aixoplugar-se. Combatre l’ocupació violenta i sense necessitats ni fonaments està molt bé, no solucionar el problema de base ni ajudar els que ocupen per necessitat és un error. Sembla que el PP ho té clar: primer els de casa, els de la casa pagada legalment i amb hipoteca de per vida. 

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi