Les contradiccions de la dreta, també amb els ocupes

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

En segons quines qüestions, que acostumen a defugir de la identitat nacional, la dreta sempre aconsegueix arribar a acords. La ideologia compartida fa viable pactes sobre els drets i deures de la ciutadania que per l’esquerra són inconcebibles. Ahir, en el Ple de febrer, vam tornar a viure un episodi més d’aquest enamorament efímer entre els partits de la dreta política. Convergència, Ciutadans i PP es van posar d’acord per tirar endavant una moció per emprendre mesures contra les ocupacions il·legals.

La moció, que va ser presentada ja fa dues setmanes pel Partit Popular, ha estat esmenada i recolzada per l’equip de govern i Ciutadans. Amb les esmenes i l’eliminació de subpunts el que s’ha aconseguit és suavitzar la verbalitzat de la moció però en cap cas la seva finalitat. Si en el paper original presentat pels populars es parlava d’assessorament jurídic per als propietaris afectats, en la moció aprovada i esmenada per Convergència es parla de conscienciar els propietaris perquè adoptin les mesures necessàries per tal d’evitar les ocupacions.

Si en la moció original es demanava formalment a les empreses de llum, aigua i gas que tallessin el subministrament a les cases ocupades, ara es parla de reforçar els serveis d’inspecció dels immobles afectats per garantir el compliment de les normes d’habitabilitat, seguretat, salubritat etc. En la moció original es demanava que es possés en coneixement al Cos Nacional de Policia de la presència de persones estrangeres ara “només” es planteja la creació d’una Unitat Policial Local que destini els esforços en la prevenció, control i seguiment dels immobles ocupats.

Molts canvis a nivell verbal i una suavització general de la moció. Això és el que han aconseguit les esmenes. Però la moció segueix sense reflectir les dificultats i la problemàtica que pateixen aquelles persones que ocupen els immobles per necessitat i que també volen que es compleixi el seu dret a l’habitatge. En relació al dret a l’habitatge, Benejam, en la discussió de la moció, va enviar als serveis socials a totes les persones que pateixen problemes per tenir un habitatge.

Per la seva banda la CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA, que van votar en contra de la moció, van afirmar que ratllava la xenofòbia, el racisme i el classisme i no aconseguia trobar una solució al problema real. El PSC, que es va abstenir en la votació, va recriminar que la moció final també continuava criminalitzant al col·lectiu ocupa i que creava una problemàtica poc concorreguda a la ciutat.

Tallant la discussió de la moció, Mercè Conesa, va al·legar que ella també volia garantir l’habitatge per a tothom. Garantir l’habitatge per a tothom tirant endavant una moció que treballarà per acabar amb l’ocupació il·legal a la vegada que no proposarà solucions pel col·lectiu que ocupa per necessitat. Les incongruències i els paradigmes de la dreta.  

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi