Benestar animal

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fa poc em van convidar a formar part de un nou grup que s’ha format a Sant Cugat per a reunir a tots els defensors del benestar animal. El passat divendres vaig tenir l’oportunitat d’assistir per primer cop a una de les reunions que es realitzen, de manera setmanal, a la Casa de Cultura.

Va ser una reunió molt profitosa on un grup de ciutadans i ciutadanes de Sant Cugat van posar sobre la taula les necessitats que Sant Cugat té sobre el benestar dels animals. Perquè tenim una ciutat que es vanagloria, i amb raó, de ser una ciutat verda i preocupada per el medi ambient. Però tot aquest discurs, per no ser buit, ha d’anar acompanyat de polítiques de respecte i ajuda als animals. D’aquesta reunió van sortir alguns punts bàsics de cara a millorar la situació, principalment, dels gossos i gats de la nostra ciutat.

Entre ells es va comentar la necessitat de construir un refugi per a gats i gossos a Sant Cugat. Un lloc on es puguin dur els animals perduts pels nostres carrers a l’espera de retrobar als seus amos o de trobar una nova família d’acollida o d’adopció.

Fins ara el sistema es basa en el conveni amb la protectora Olescan que té l’inconvenient de tenir la seu fora de Sant Cugat i, per tant, per recuperar el gos perdut cal desplaçar-se fora. A més a més el conveni no contempla que Olescan vingui a Sant Cugat a capturar els animals trobats, només els recull quan ja estan a les dependències policials. Cal que el proper conveni reculli també la captura dels animals, per millorar així l’eficàcia i descarregar a la policia i als veïns d’aquesta feina. Per tant, participar en la redacció de les bases del proper concurs de recollida d’animals, va ser un dels objectius marcats.

Altres temes que van sortir és buscar suport econòmic per a la gran tasca que fa Cau Amic amb gats i gossos. O col·laborar amb la policia en el tema dels enverinaments de gossos que lamentablement s’estan produint darrerament a la nostra ciutat. També va sorgir la magnífica idea de l’Agent de Benestar Animal, tota una idea revolucionària. O censar les colònies de gats de Sant Cugat per tenir millor cura d’ells i esterilitzar-los.

En definitiva, ha sorgit un grup de gent preocupada pels animals i que no es limita a queixar-se, sinó que actua. I ho fa amb el millor dels sistemes, posant cadascú la seva part per crear una sinergia de col·laboració que permet arribar molt més lluny.

Vull aprofitar aquest article per felicitar al Dimitri per ser el millor coordinador i dinamitzador que podríem trobar. I agrair a tots els membres del grup per dedicar el seu temps, esforç i mitjans econòmics a defendre als que no es poden defendre. Deia Gandhi que el grau de civilització d’una societat es mesura per com tracta els seus animals. És hora, doncs, de demostrar el grau de civilització dels ciutadans de Sant Cugat.

Us esperem a tothom que vulgui ajudar en aquesta gran causa. Recordeu, dedicar-hi ni que sigui una estona, es molt més que no fer- hi res.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi