L’amistat: el valor de tot plegat

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Al voltant de les 9 del matí, ahir 22 de febrer, s’obrien les portes del Mobile World Congress. Amb una previsió de més de 95.000 assistents i 4.000 periodistes acreditats és una de les activitats que acull la ciutat de Barcelona amb més mobilitat en pocs dies. Però tranquils, no he vingut per escriure una nova i enèsima reflexió sobre el MWC, sinó sobre com la tecnologia influència les relacions socials.  

El passat mes de gener llegia en un article de La Marea la importància de la filosofia en la vida quotidiana d’avui en dia però com de manera contradictòria està poc present entre la cultura. La filosofia es perd entre la immediatesa de les coses, en la quotidianitat que ens aboca a la tecnologia i en una escolarització que cada vegada tracta més malament l’assignatura.  

En un moment històric on les grans preguntes de la filosofia segueixen latents, la filosofia passa a ser una arma personal secundària a la qual ningú hi recorre. Com a contrapartida, la tecnologia envaeix cada vegada més la nostra vida i ho fa de manera perillosa. No cal dir el que tothom ja sap: no podem viure amb el mòbil a més de 2 metres de nosaltres.

L’elevat creixement de la utilització de la tecnologia ens allunya perillosament dels nostres. El mòbil ens apropa a les amistats, però també ens en pot allunyar. Les actituds poden anar des de l’excessiu control del que fan els altres a una dependència màxima del dispositiu. Les noves comunicacions ens apropen als nostres però si realment no fem una abraçada cara a cara quan toca no viurem l’experiència en les nostres pròpies carns. 

Aixecar el cap de la pantalla viure l’amistat 100%, quan la tens al davant. Abraçar i donar efecte quan en tinguis ganes i desconnectar del món. Obrir les portes a les noves amistat que venen i no deixar escapar aquelles que t’acompanyen. Tornarem a humanitzar-nos i podrem recuperar la cultura de la filosofia que ens rearmarà, metafòricament parlant, per poder superar tots els entrebancs que se'ns posen per davant. Gaudir de la tecnologia sense deixar escapar el que realment ens fa humans. L’efecte, l’empatia i l’amistat. 

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi