La corrupció és el plat podrit de la societat

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Vivim en un país on la corruptela i la caixa B són ara mateix el plat del dia de tots els ciutadans. Un plat que comença a avorrir, a empatxar i que fins i tot fa olor a caducat. Arribats a aquest punt tots estem d’acord que el plat que han cuinat els Pujol, Bárcenas, Blesa, Rato, Acebes i una llarga llista de representats de l’administració pública, ja comença a cansar.

Cada dia ens despertem posem la ràdio i per a esmorzar trobem un nou cas de corrupció. El degoteig mediàtic es constant. Molts anys de màniga ampla amb la combinació de persones corruptes ha fet que ara mateix l’esmorzar estigui més que caduc. Al principi aquest plat tenia un cert interès perquè, tot i estar podrit, encara era nou. Actualment ja no és nou i contràriament amb el que passava abans ara ja cansa.

Però jo em pregunto perquè els grans mitjans de comunicació alliçonen i treuen a la llum els casos de corrupció ara? Per què si fa tant temps que s’estan cuinant i, com ara diuen, tothom ho sabia, els mitjans no n’havien parlat mai? Per què fins hi tot publiquen filtracions de dubtosa credibilitat?

Sincerament sembla que la resposta és tant trista com clara: Els cambrers que serveixen aquest plat cada dia a les tertúlies, diaris i televisions són igual o més podrits que el plat que serveixen. Com s’explica sinó que treguin el plat just en el moment en que Catalunya vol iniciar un procés d’independència, o en el moment en que el Govern central necessita una cortina de fum per tapar totes les seves vergonyes.

Ves que no sigui que els cambrers serveixen els interessos dels cuiners, en lloc de servir els interessos dels clients. Si no canvien les coses, el periodisme i la democràcia hi tenen molt a perdre.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi