Transparència i participació

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Parlava l’altre dia amb un prohom santcugatenc sobre la decisió del govern municipal de que una part del pressupost municipal, ni més ni menys que 1 milió d’euros, sigui decidida en un procés de participació ciutadana. És sense cap mena de dubte una molt bona notícia. No hi ha cap però. Si es fa bé benvingut sigui.

Què és el més important? Que s’informi bé, que hi participi força gent, que no s’utilitzi per part de cap partit de forma barroera i que al final es porti a la pràctica allò que es decideixi. És així com es fomenta la participació: informant bé, acompanyant en bones condicions els processos i, sobretot, fent que aquests siguin reals, que serveixin.

Els precedents no són massa lluïts. Les partides de lliure disposició dels consells de barri no es gestionen de la millor forma, queden partides sense gastar d’anys anteriors i encara avui hi ha decisions sense executar. I són partides més baixes i entitats territorials més petites. Caldrà doncs excel·lir.

Des del nostre mitjà estem fent seguiment a fons d’aquells espais de participació que hi ha constituïts avui a la nostra ciutat perquè creiem que una societat sense compromís polític és una societat sense cohesió. I veiem que a la nostra audiència li interessa saber què passa als consells de barri, a les audiències públiques i a la resta d’espais de trobada. Us animem a fer-nos arribar els vostres comentaris, propostes i denúncies a través de cartes, a les xarxes socials, perquè també aquest nostre mitjà és una plataforma de participació.

I com deia abans, una part important del procés de participació és la informació prèvia i en aquest àmbit la nostra ciutat i l’EMD encara té feina per fer, per molts premis que guanyi. Només heu de fer una volta per la web de transparència i govern obert. Clar que, depèn d’on té cadascú el seu llistó, perquè segons l’ONG Transparència Internacional som els millors de l’Estat. Però si us serveix d’alguna cosa, els continguts que publiquem que fan referència a qüestions de transparència o informacions a les que no tothom hi té accés tenen molt èxit d’audiència. L’Agutzil és tot una referència informativa ja. Per alguna cosa serà, no?.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi