Nit i Dia, diferent però amb tics comuns

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Televisió de Catalunya, actors de la casa, producció catalana, prime time, patrocini d’Estrella Damm i producció de Mediapro. Tots els ingredients perquè la sèrie Nit i Dia es convertís en una producció més de la corporació que tindria audiència però que no la tornaria boja.

Tot i això, des de bon principi la nova telesèrie ja va voler marcar distàncies emetent un episodi previ on presentava tota la feina que hi havia al darrera. Escenaris reals, crims cada capítol, una careta molt treballada i diferent i, el que és més important, un personatge de novel·la negra clàssica, interpretat a la perfecció. Sense sentiments, implacable amb les seves decisions i moviments perquè ningú li descobrís la careta. Àngel davant del públic amb un ascens a la vista i obscur i malèfic en la seva plana més íntima.

Parlo evidentment del jutge Cases que era qualificat en l’episodi previ, esmentat abans, com el millor personatge de la sèrie per gairebé tots els actors que hi han participat. Alguna cosa feia preveure que seria el pal de paller a través del qual la trama s’aguantaria. I de fet així ha estat fins fa un parell de capítols. Cases, al més pur estil Walter White, es convertia en el dolent perfecte al qual tot li surt bé i que malgrat lluitar a contracor tot el que fa ho estudia de manera meticulosa per portar el seu pla a bon port.

Però aquest paper de dolent perfecte, d’antiheroi que tot li surt bé i que provoca que el telespectador es senti còmode amb la victòria del jutge, s’ha anat diluint a mesura que s’acosta el final de la sèrie. Nit i Dia es precipita perillosament al melodrama català on els dolents acaben morts o a la presó i els bons formant una nova família i vivint feliços i menjant anissos per sempre més.

La sèrie ens ha demostrat sobradament que domina a la perfecció aquest gènere tocant el cel amb el vuitè capítol on en Marc Ramos és a punt de ser enxampat amb les mans sobre el cadàver. L’escena de l’assassinat i la posterior fugida combinat amb el capítol anterior on el Fermí Cases fa assassinar la seva dona són d’una excel·lència absoluta.

Si realment la sèrie està pensada diferent respecte les que ens té acostumat TV3 el jutge Cases ha de revifar i la trama principal ha de tornar a estimar l’aspecte més negre amb el qual ens ha clavat al sofà. Queden dos capítols, veurem. 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi