Què fem si trobem una cria de gat

Animalistes de Sant Cugat.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Les temperatures han començat a pujar i les bones temperatures avancen l’època de cria dels altres animals. Ja fa setmanes que ens arriben avisos de gates de colònia embarassades i en breu entrarem en la coneguda com a Kitten Season. Es començaran a trobar camades de gats per molts racons de la ciutat. Què fem si ens trobem amb alguna cries de gat? El primer que cal recordar si en trobem una és NO endur-nos-la. Cal observar durant una bona estona (alguna hora si és necessari) perquè que en aquell moment la mare no hi sigui no vol dir que els hagi abandonat, pot ser que hagi marxat una estona a buscar aliment, pot ser que els estigui traslladant de lloc, etc. Així que calma i observació. Si passat aquest temps la mare no apareix, llavors contactarem amb una associació (com per exemple la PAS) per avisar de la ubicació i la situació dels gats.
En casos excepcionals, hi ha gats que estan en una situació de risc bé perquè es troben en una zona perillosa, per la situació climàtica o bé perquè es pot apreciar que algun del petits està ferit o malalt, llavors contactarem urgentment amb un associació o els aproparem directament a un veterinari de la ciutat. En casos extrems, cada minut compta. Mai heu de passar de llarg o donar per fet que algú altre els ajudarà.

Les associacions animalistes treballem per donar una vida digna als animals més vulnerables, entre ells gats del carrer que necessiten ajuda. És una tasca difícil que depèn de molts factors, un dels més importants són les cases d’acollida. La seva figura és tan vital que sense elles la cadena s’atura. Ser casa d’acollida és moltes coses: altruisme, generositat, responsabilitat... Però sobretot és un privilegi. Obrir les portes de casa a un gat és una experiència que omple de vida, de moments impagables, de riures (molts) i de tanta i tanta tendresa. Acollir et permet ser part d’una vida que tindrà un futur i una bona família allunyat dels perills del carrer.
Un altre factor, com sempre passa, és l’econòmic. Cada gat rescatat (l’any passat van ser més de 200 per part de la PAS) implica atenció veterinària, menjar, medicaments, material, desplaçaments, més veterinaris, productes com la llet específica per a gats lactants que és cara, etc. Per això, amb l’arribada de la Kitten season arriba també la necessitat de demanar-vos ajuda, perquè no podem seguir rescatant sense ella. L’ajuda pot ser en forma de donacions, d’aportació de menjar, fer-se casa d’acollida, adoptar per deixar espai a que entrin més gats necessitats. Són moltes les maneres de salvar vides i la majoria a l’abast de tothom. Ens trobaràs a les xarxes socials (@pascugat), al nostre web www.pascugat.org o a l’e-mail pas@pascugat.org. Ens ajudes?

Marta Guàrdia Llorens, membre de la Plataforma Animalista

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article