Ara, ja fa 4 anys

En defensa de les pensions públiques.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

El dia 15 de gener passat va fer quatre anys que els Pensionistes, a nivell de l’estat espanyol, ens vam mobilitzar en contra del famós 0,25% del govern del Sr. Mariano Rajoy.

Ens hem concentrat davant de les portes dels nostres ajuntaments per demostrar el nostre malestar contra aquesta injustícia, ja que no fèiem més que perdre poder adquisitiu.

A Sant Cugat també va passar el mateix, un grup de Pensionistes ens vam concentrar davant de les portes del l’Ajuntament. Aquests van ser els inicis de la Plataforma de Pensionistes i Jubilats de Sant Cugat i, a partir d’aquell moment, vam començar les nostres reunions, ens vam constituir com una organització més de Sant Cugat. Ràpidament vam fer nostres les reivindicacions estatals i vam començar a treballar per aconseguir millores locals.

Durant aquests quatre anys ens hem anat concentrant dilluns darrere dilluns davant del nostre ajuntament, d’una manera constant, solament suspeses en els moments més complicats de la COVID-19, per tal de reivindicar les nostres propostes.

L’atac a les pensions forma part d’una ofensiva neoliberal a Europa i al món occidental per tal de disminuir i acabar, si poden, amb l´estat del benestar: Sanitat, Ensenyament , Pensions i Dependència.

Ens diuen que l´economia ha d’anar sola. No ha d’intervenir la política; les lleis son un fre per al desenvolupament econòmic. Les grans empreses no han de pagar impostos per tenir guanys i poder invertir i crear llocs de treball. Els sous han de ser baixos per tal que les empreses siguin competitives.

Ho diuen alguns dirigents polítics. Per repartir la riquesa primer cal crear-la. Ja sabem el que passa, després se la queden ells; en aquests moments hi ha més riquesa que mai, en molt poques mans.

Avui podem dir que algunes de les nostres reivindicacions estatals han arribat a bon port, el famós 0,25 % d’augment de la ministra Fátima Báñez ja no s’aplica, tampoc el factor de sostenibilitat, les despeses impròpies s’han tret de la Seguretat Social i van a compte dels Pressupostos Generals de l’Estat, però una cosa està molt clara, si el Moviment Pensionista en aquests quatre anys no s’hagués mobilitzat avui no tindríem cap de les millores aconseguides. Seguim atents a totes les propostes del Govern de torn, per poder dir la nostra.

Queden moltes reivindicacions pendents, però que ningú s’enganyi: el moviment pensionista ha vingut per quedar-se, és un moviment social que entre els seus objectius té la defensa dels interessos globals de les persones pensionistes, entre els que destaca la defensa i millora del poder adquisitiu de les pensions com element central, però que també fa seva la defensa de tots els serveis públics.

Durant aquests quatre anys hem viscut canvis importants a nivell de l’estat espanyol, per primera vegada en democràcia tenim un govern de coalició d’esquerres que no té la majoria parlamentària, amb tot el que comporta a l’hora de poder aprovar algunes lleis, però això no fa que nosaltres també li plantem cara i diguem que no, en els temes amb els que no estem d’acord.

Després de quatre anys de mobilitzacions podem dir que hem fet unes petites passes del llarg camí que ens queda per recórrer i solament tenim una manera, estar units i seguir lluitant per tots els nostres drets, hem de seguir de prop l’evolució de tots el temes que s’estan negociant per estar molt atents a que les nostres reivindicacions arribin a bon port. Sempre ens tindran davant defensant els interessos del col·lectiu Pensionista i de la Gent Gran de Sant Cugat.

Governi qui governi els nostres drets es defensen.

Josep Porta, membre de la Plataforma Pensionistes

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi