L’oposició que tenim

Agrupació local d'Esquerra Republicana de Catalunya.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

El darrer Ple de l’Ajuntament corresponent al mes de febrer ens va regalar diverses “perles” protagonitzades essencialment per la gent de JuntsxSantCugat.

La primera d’elles és la corresponent a Ragull Centre. Aquí, i d’una manera obsessiva, van intentar argumentar que era un projecte perjudicial per la ciutat i que si el fèiem totes les plagues d’Egipte caurien sobre nosaltres.

Parem-nos un moment en això: El lloc actual on s’ha d’ubicar el projecte és una parcel·la on no hi ha res actualment (a banda de runa i matolls). El sol, està qualificat com a industrial i malgrat s’hi podria instal·lar una indústria, fa 15 anys que està buit, sense pretendents.

Fa temps, la propietat va demanar la possibilitat d’instal·lar-hi una superfície comercial amb una gran zona d’aparcaments en superfície. Nosaltres des del primer moment vam veure que això no era el que més l’hi convenia ni al barri ni a la ciutat i vam proposar repensar l’espai. Així, avui tenim una proposta que, partint d’un espai privat i de manera resumida aconsegueix:

– 72 habitatges públics

– 46 habitatges privats

– 2.800 m2 d’equipaments públics pel barri

– 3.200 m2 de locals comercials

– 308 noves places d’aparcament soterrat

– Nou espai públic enjardinat per us comunitari

Les dades parlen per si soles. Algú encara pot pensar que la ciutat no en surt beneficiada?

L’altra perla va ser el vot contrari a la protecció de l’edifici del Cafè Catalunya, una votació sorprenent. Nosaltres entenem que calia preservar aquest emblemàtic local i el seu edifici. El “Cata”, fundat el 1936, és un espai de significació emblemàtica dins l’imaginari col·lectiu de la ciutat.

Costa entendre que JuntsxSantCugat hagi decidit votar en contra de la seva preservació amb l’excusa de que els propietaris no hi estan d’acord. Posant per davant així els interessos d’uns particulars davant a l’interès conjunt de la ciutat i la memòria històrica.

Definitivament, Sant Cugat mereix una oposició millor.

Francesc Duch, tinent d’alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi