Moviment solidari mundial

Animalistes de Sant Cugat.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

El malaurat conflicte bèl·lic ucraïnès està forçant milions de persones a fugir de casa seva per salvar les seves vides. Les imatges i testimonis d’ucraïnesos intentant creuar la frontera, fugint de les tropes russes, ha provocat tot un moviment solidari a nivell mundial per ajudar nens i adults que busquen refugi fora de les seves llars. Moltes d'aquestes persones conviuen amb animals, ho hem pogut veure a les xarxes socials i a la televisió, i cal que es garanteixi que es puguin refugiar amb ells, amb la seva família al complet, no m’imagino haver de deixar els meus 3 gossos a casa i marxar cap a un altre país sense ells.

Moltes ONGs han obert vies per cooperar amb els civils ucraïnesos afectats per aquesta guerra i el mateix passa amb diferents iniciatives d’índole privat. Ara mateix urgeix refugi, menjar i material sanitari.

També cal donar suport a les totes aquelles protectores i associacions de rescat animal que són allà vetllant pels animalets que no han tingut la sort de poder escapar-se amb les seves famílies i que es veuen sobrepassades per aquesta tragèdia.

UAnimals coordina l'enviament d'aliments i donacions a unes 24 associacions, protectores i refugis de tota Ucraïna. Des de The International Fund for Animal Welfare (IFAW) també s'estan preparant per ajudar: col·laboren amb dos refugis d'animals a Donetsk i Gorlovka on hi ha uns 1.100 gossos i ara mateix estan en una situació extremadament complicada, necessiten aliments amb urgència.

La situació que viu el poble ucraïnès actualment és desoladora, crec, doncs, que tenim l'obligació moral de donar-los suport, sobretot a aquelles que no s'han plantejat ni un segon deixar els seus animals enrere, a qui han fugit amb tota la família, sense importar la problemàtica afegida.

No podem oblidar tots els animals que no tenen la sort de comptar amb algú que els porti als braços i els posi fora de perill, els gats de les colònies felines, els animals tancats en granges, els gossos que sobreviuen als carrers… Cada donació, cada mínima ajuda, pot suposar un enorme alleugeriment per a ells i per als qui els cuiden, posant en perill les seves pròpies vides.

Bibiana Navarro i Argelich, membre de la PAS Sant Cugat

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article