XXè aniversari del Cor Aglepta

El Cor Aglepta celebra els 20 anys
El Cor Aglepta celebra els 20 anys | Mariana Castel

Som la teva escola de música de Sant Cugat amb gran diversitat de programes i un equip professional i motivat que t'acompanyarà.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

El Cor Aglepta va nèixer l’octubre del 2001, integrat principalment per un grup de noies que en el seu moment van ser membres fundadores del Cor Infantil Sant Cugat. El repertori del cor inclou música de totes les èpoques i estils. Des de música renaixentista fins a obres contemporànies, passant per autors romàntics o grups de música pop.

El nom Aglepta prové originàriament de l’obra contemporània de l’autor suec Arne Mellnäs. Es tracta d’un encanteri, en el qual es van entrellaçant les veus creant una atmosfera de sons sorprenentment encisadora i captivadora, aquí la pots escoltar. Amb un repertori variat, essencialment a capella, posen la màgia i la il·lusió de l’originària Aglepta en el seu treball i cada projecte.

Ha realitzat concerts en diferents punts de la geografia catalana, així com a Bèlgica, al Canadà, Sèrbia, Hongria i Itàlia.

Ha treballat amb directors com Elisenda Carrasco, Xavier Sans, Marjorie Malone, Dwight Jordan, Walter Whitman i Dénes Szábo, entre d’altres.

L’any 2009 va guanyar el segon premi al Concurs Internacional de Cant Coral de Malgrat de Mar i l’any 2010 va obtenir el quart premi al Concurs Internacional de Música de Cantonigròs. I l’agost de 2014 va ser guardonat amb el Diploma d’Or al 10th Cantemus International Choral Festival de Nyíregyháza (Hongria).

L’any 2012 va publicar el seu primer treball discogràfic, Anima nostra, un enregistrament dedicat a la música religiosa per a cor de veus blanques de compositors de tots els temps que aviat estarà disponible a Spotify.

Ha col·laborat amb diverses formacions (Orquestra Simfònica de Sant Cugat, Cobla la Principal de la Bisbal…) i, en col·laboració amb el Cos de Dansa de l’Esbart Sant Cugat, va presentar l’espectacle CorcumDansa, en el qual el cant i la dansa es fusionen d’una manera orgànica i evocadora.

Des de l’any 2007, organitza cada Nadal un taller participatiu de música coral per donar a conèixer algunes de les obres més importants per a cors de veus blanques com A ceremony of carols, de Benjamin Britten, o la Missa in A, de Miklós Koscár.

Des de la seva fundació el cor ha estat dirigit per Oriol Castanyer.

Enguany el cor celebra el seu vintè aniversari i ho vol fer amb un concert participatiu aglutinant a totes les cantaires que han passat pel Cor Aglepta i totes aquelles noies majors de 18 anys que s’hi vulguin sumar. Els assajos seran els dimarts de 20:30 a 22:30h a partir del 26 d’abril a l’Aula de So, per a inscriure’t pots fer-ho a l’enllaç del perfil d’Instagram del Cor Aglepta www.instagram.com/coraglepta.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi