Aquí hi havia una llibreria

Diletant a jornada completa.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

En el temps que portem d'any s'ha parlat, debatut, recollit firmes... pel problema que ha ocasionat el tancament d'oficines bancàries i la limitació d'horaris (qüestió que sembla estar en vies de solució). Són establiments, com les farmàcies o la ferreteria de barri, que passen quasi desapercebudes perquè sempre han estat aquí. Són un element més de la ciutat, però quan tanquen l'absència es fa notar. Sobre les oficines bancàries i les farmàcies hi ha consens, han d’existir i a l'abast de cada veí, i en el cas de les llibreries, es pot considerar un servei bàsic, necessari? I un tema per al debat: Seria adient que l'administració intervingués per mantenir oberta una llibreria amb algun tipus d'ajuda?

Aquesta proposta pot semblar, així de cop, absurda, però potser trobem que té una certa lògica i que pot reportar un benefici a la comunitat. No insistiré en el paper que fan els llibreters, un tema que ja s'ha tractat a les pàgines d'aquest diari.

La proposta es basa en altres actuacions que ja fan les administracions. No és una ocurrència a l'hora de la migdiada. Hi ha certs nuclis rurals que es troben amb la situació que no tenen cap establiment d'alimentació, degut a que la pèrdua continuada de població ha fet que no sigui rendible i han tancat. En aquesta situació, hi ha municipis on l'ajuntament proporciona ajuda per mantenir un servei mínim, per mantenir oberta una botiga amb el subministres bàsics. És una iniciativa encaminada sobretot a facilitar la vida a la gent gran, que normalment té dificultats per desplaçar-se fora de la localitat.

La Política Agrària Europea (PAC) és una altre exemple. L'ajuda per aconseguir que no desapareguin certs sectors agraris deficitaris, com és el secà o la ramaderia d'alta muntanya.

Doncs, igual es podria considerar que les llibreries són establiments, espais, a preservar de l'enderroc provocat per una economia que pensa només en el rendiment, l'obtenció de beneficis.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi