S’acosta la temporada de gatets

Animalistes de Sant Cugat.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Imagina’t que un bon dia estàs passejant per la ciutat i et trobes una gatonada, un grup de gatets acabats de néixer. La mare no hi és i per tant, creus que estan sols i desatesos, i el primer instint que et surt és agafar-los i protegir-los perquè sobrevisquin. De vegades, amb tota la bona intenció del món volem ajudar impulsivament, però en aquest cas l’impuls pot jugar una mala passada als petits felins.

Si trobes una gatonada, el primer que has de fer és no tocar els gatets, allunyar-te i esperar a veure si la mare torna. És molt probable que la mare hagi sortit a buscar menjar per alimentar-los. Potser triga una bona estona a tornar, però de ben segur que si estàs allà, no apareixerà. D’altra banda, si toques els gatets, pot ser que els rebutgi també.

Aleshores, com els puc ajudar? El millor que pots fer és posar-te en contacte amb la PAS: escriu un correu electrònic a pas@pascugat.org o envia un missatge a través de les xarxes socials. Des de l’associació ens n’ocuparem i ens encarregarem d’esbrinar si tenen mare o no i controlarem la situació.

S’acosta la temporada de gatets i caldrà estar alerta, però aquestes recomanacions també es poden aplicar per si ens trobem un ocell caigut d’un niu. En aquest cas, si no trobem el niu i els pares no hi són, el podem deixar en una branca alta i així, si els pares tornen el podran seguir criant.

Bibiana Navarro, membre de la Plataforma Animalista

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi