10 d’abril, una aportació per tirar endavant

Membre de la Xarxa Sant Francesc - Monestir.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Si hi ha una cosa clara a aquesta ciutat és que ningú ens guanya en compromís social. Som possiblement de les poblacions amb més entitats solidàries i culturals per habitant i m’encanta pensar que no només es tracta de posar un nom i un NIF a un projecte determinat sinó que aquestes són extremadament participatives i fan una tasca que en molts casos substitueixen a les pròpies administracions. Allà on ella no arriba, aquestes petites espurnes de llum donen una resposta immediata a gent que ho necessita.

En puc parlar de moltes, cadascuna en el seu àmbit, però deixeu-me que em centri en Gilgal Solidari. Fa anys que conec els seus integrants, són gent de fe que no parla de religió, són dones i homes que treballen pels demès en una exemplificació brillant del que seria el compromís amb la seva ideologia religiosa però que no evangelitzen amb la paraula sinó amb les seves obres. Jo, que sóc agnòstica, suposo que és el resultat de la meva racionalitat i compromís amb la història amb fonaments arqueològics, sempre m’he meravellat de com Rebeca Galán i el seu equip de voluntaris regalen el seu temps amb un somriure a qui ho necessita sense preguntar d’on vens ni què en penses. Són bona gent, molt bona gent.

És possible que el nom us soni per una de les iniciatives que van dur a terme durant la pandèmia, el seu rober solidari del carrer Borrell que va donar abric i roba a qui passava per dificultats. Fixeu-vos fins a quin punt pensaven en tot que van crear un efecte estètic de botiga per a dignificar i facilitar l’accés general. Era perceptible només entrar, l’especial estima i cura en els articles dels més menuts, tot a la vista, doblegat i endreçat amb amor, perquè això és el que els hi mou, l’amor càlid i el respecte als altres.

Però Gilgal no només ha estat una resposta en temps de pandèmia, ni de bon tros, ells porten anys acompanyant a nens i joves cada dia, ajudant-los amb un reforç escolar dut a terme per monitors que a part de la seva feina es queden fins el vespre sense queixar-se. També fan un servei d’acompanyament per gent que ho necessita i ajuden a gestionar la burocràcia que de vegades obstaculitza els accessos a l’Administració. Podria quedar-se aquí però no...com si fos poc el que ja fan, tenen un projecte a Bulgària d’ajuda a persones en situació de vulnerabilitat en barris desfavorits. Només cal veure la il·lusió a la seva mirada quan marxen a Bulgària per adonar-te’n que la passió pels demés és el seu aliment i el treball comunitari la seva vida.

La raó d’aquesta opinió dedicada a Gilgal Solidari, és que ara som nosaltres els que podem fer el retorn de la seva generositat. El Rotary Club, els ha fet beneficiaris dels diners recollits al Concert benèfic de l’Auditori de Sant Cugat que es celebrarà la tarda del diumenge 10 d’Abril. Músics i ballarins ens oferiran un espectacle que vol ser un reconeixement a una feina feta des del silenci i el compromís. Jo ja tinc les meves entrades però cal emplenar-ho tot de gom a gom per agrair amb un aplaudiment extens la tasca de tots i cadascun d’ells. És una petita quantitat que no representa res per nosaltres però que per Gilgal és el motor que els hi permetrà continuar agafant la mà amb força dels que normalment queden enrere o donar veu als que no tenen prou intensitat per denunciar les seves injustícies.

Em sento profundament beneïda amb la companyia i suport de tots ells a les reunions de la Xarxa, a les activitats al barri o amb les seves nadales al carrer. Mai ens han separat les nostres creences, dogmes ni ideologies, al contrari encara que agnòstica, crec en ells i en allò que fan. Admiro la seva empatia, la seva fe i la seva obra. Si la llum de Déu existeix en tot, ells han de tenir una lluentor encegadora a la seva ànima i si el cel és dels humils i nobles de cor ells tenen un lloc assignat i preferent.

Vicente, Rebeca, Susana, Irene i tot l’equip de Gilgal, sou un exemple de vida i una inspiració pels que estan al vostre costat. El 10 d’Abril, per una vegada, serem nosaltres qui allarguem la mà.

https://tasantcugat.cat/programacio/espectacle/musica-per-a-la-solidaritat-2022-7

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article