El dia de l'arbre a Valldoreix

Mestre jubilat i actor.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Diumenge passat vam celebrar el dia de l'arbre a la cruïlla Moreneta de Montserrat i la riera Can Llobet. Va ser un acte senzill, es van plantar dos arbres, va haver música, un pica-pica de vermut i, sobretot, els veïns concentrats van xerrar molt. Una tradició recuperada de feia 50 anys.

Us heu parat a pensar la quantitat d'actes que organitza el poble per a la gent del poble? Cinema, teatre, xerrades, exposicions, sopars... Tot un grapat de gent que se sent poble i vol fer poble.

Els llibres de Ramon Escayola i d'en Juanjo Cortés ens mostren la lluita per la supervivència davant la indiferència i el menysteniment del llavors Ajuntament de Sant Cugat. Cabdal és, però, el d'en Quim Lloveras on mostra el sentiment, l'estima per aquella terra de la seva àvia Magdalena, una noieta que als anys 30 va venir de la mà dels seus pares i es va enamorar per sempre més de Valldoreix.

Certament Valldoreix no té un passat antic, com podria ser el Castrum Octavianum o la cruïlla de la Via Augusta entre Ègara i Barcino. Tot i així, ben lluny queda aquella zona residencial on venia la burgesia barcelonina des de començaments de segle. Ha plogut molt des d'aleshores i crec que, com a poble, Valldoreix té una personalitat pròpia creada per una gent que fa temps que hi viu, l'estima i brega per a construir allò que volem que sigui. Un poble amb la seva història i la seva curta tradició. Però, tradició al cap i la fi.

El proper 10 d'abril està previst organitzar una paella popular per celebrar el dia de la República. Són petits actes que fan un gran poble.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi