En el meu nom

Fundadora de Noestàsola.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Possiblement te’n recordes d'algun fet que la teva parella hagi fet en el teu nom, m'explico millor. Arrel de l'agressió de Will Smith a un presentador suposadament còmic a l'entrega dels Òscars vaig pensar en totes aquelles vegades que l meva parella maltractadora havia respost en el meu nom davant d'una mirada o frase provocativa, davant d'una ofensa.

Poca gràcia tenia el presentador quan va trobar oportú fixar-se en la calba de Jada Pinkett, parella de Will Smith. De fet no va fer cap referència a les calbes de molts homes presents. Va intentar fer gràcia amb un tema que no farien servir les dones còmiques, que no utilitzen les opressions o malalties perquè això està lluny de l'humor i en aquest terreny no tot s'hi val, l'humor per a mi és incompatible amb la humiliació.

Davant de l'ofensa Smith li va clavar una sonora bufetada en un intent de defensar la humiliació de la parella, erigint-se el defensor i negant-li qualsevol acció a la dona, reconeixent que havia estat malament la seva acció però la considerava justificada doncs havia sigut una demostració d'amor.

El masclisme justifica les accions que cometen els homes en nom de l'amor. La gelosia, el control i infantilitzar les dones són fruit de l'amor que diu el masclisme.

El pitjor és que moltes vegades normalitzem aquestes actituds, doncs son fruit de ¨l'amor¨. Un amor que no em deixa desenvolupar-me com a persona i que em deixa en una posició d'inferioritat, un amor paternitzat que em nega la paraula, la meva acció i m'ofega, res té d'amor i molt de masclisme.

Que cap persona et tregui la teva veu, la teva opinió i la teva acció. Que no et desdibuixin per ser imatge d'un altre, doncs un amor sa es basa en el respecte malgrat la diferència d'opinions, en el consens sense ofenses i en la seguretat d'estar en un espai segur.

Que ningú faci res que no vulguis en el teu nom.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi