Per la regularització de totes

Equipament social i ciutadà per fomentar iniciatives de transformació social.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Des del seu naixement, Cal Temerari ha tingut voluntat de ser una institució de la ciutat, un agent que treballi per la transformació social en un Sant Cugat més just. Però també ha tingut voluntat de ser la casa de tots aquells projectes i iniciatives que neixen, ni que sigui en part, de la inquietud per aconseguir una societat equitativa i orientada cap al bé comú.

I, per coherència amb aquesta filosofia, Cal Temerari ens sumem a la campanya de recollida de signatures Regularización Ya. Des de fa unes setmanes, estem recollint signatures per arribar a les 500.000 necessàries per a fer arribar al congrés la Iniciativa Legislativa Popular (ILP). Aquesta persegueix la regularització administrativa de l’estatus migratori per a les persones migrants i refugiades, assolint així un permís de residència i de treball a les persones en una situació administrativa irregular. Si passeu per la Taverna, us donaran el full perquè pugueu signar.

Però perquè és necessària aquesta ILP? Primer de tot, per una qüestió de drets fonamentals de tota persona. El fet d’estar en una situació administrativa irregular suposa una vulneració de drets permanent en aspectes tan bàsics de la vida com ara el laboral, o l’accés a serveis públics. A més, deixar fora de l’òrbita legal un gruix tan gran de gent condemna tota política pública que es pugui impulsar a la ceguesa, ja que no es pot governar sense tenir en compte a mig milió de persones de la nostra societat. I finalment, per un motiu de memòria històrica per part d’Occident. La major part de les migrants provenen de països espoliats pels grans estats occidentals, que han imposat una relació econòmica basada en la desigualtat i en la dependència.

Per aquests motius el moviment estatal Regularización Ya, que agrupa organitzacions de persones migrants i radicalitzades autoorganitzades d’arreu de l’estat, ha impulsat aquesta iniciativa, amb l’objectiu de fer arribar la ILP al Congrés dels Diputats i que es voti. Per aconseguir-ho és necessària la presentació de 500.000 signatures de persones majors de 18 anys i amb DNI espanyol.

Acabem aquest article convidant-vos un cop més a signar per la ILP, i a participar de les mobilitzacions que es convoquin. Com dèiem, només heu de passar per la Taverna i demanar el full. Necessitem ser moltes, i la fita pot resultar llunyana, però mai ens han fet por els trajectes llargs.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi