Anem tots de vacances

Animalistes de Sant Cugat.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Pensant ja en vacances o fins i tot ja preparant les maletes, la primavera ha arribat i amb ella viatges i escapades.

Al meu voltant veig el frenesí per sortir, per recuperar el temps perdut en els darrers dos anys: companys de feina amb vols ja comprats, coneguts que planegen estades molt llargues a la vora de la mar, i agències de viatges plenes.

Per fi! Per aquells qui no sabem viure sense viatjar sembla que han acabat gairebé definitivament les complicacions, restriccions o prohibicions a l'hora de sortir o creuar fronteres.

I amb tot, retorna el dilema que se'ns plantejava anys enrere: què fem amb els animals de casa? On deixem el gos? Qui vigilarà el gat? Qui es cuidarà de l'hàmster?

A més, durant la pandèmia es va viure un augment significatiu de les adopcions a protectores; eren conscients aquestes famílies que la incorporació d'un nou membre implica tenir-lo en compte a l'hora de fer vacances?

Hi ha moltes opcions, però hem de pensar en la més adequada pel nostre company de vida: guarderies, deixar-lo amb familiars, persones que vinguin a casa o fins i tot adaptar les vacances per a que pugui gaudir-les amb nosaltres!

És fonamental saber que és un membre més de la família, i com a tal, és la nostra responsabilitat: no podem oblidar-nos-en o no preocupar-nos prou pel seu benestar.

I si estem pensant en incorporar un animal a la família, potser és bo esperar a després d'estiu, quan malauradament de ben segur hauran arribat desenes de gossos i gats abandonats. Una xacra que cada any es repeteix.

Gaudim del bon temps, de les vacances i de viatjar, i no oblidem que ho hem de gaudir tots, animals inclosos.

Andrea Xaxo, membre de la Plataforma Animalista de Sant Cugat

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi