Ja arriba, ja arriba!

Animalistes de Sant Cugat.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

La Festa Major és gairebé aquí, i amb ella reprenem tradicions que alguns han enyorat i que d’altres temen.

Correfocs, trabucades, petards... elements que per a molts són indispensables per viure unes festes, i que tanmateix per a d’altres són motiu de preocupació i sofriment, que fins i tot comporten el deixar la ciutat durant aquests dies de celebració.

Amb tot, cada vegada comptem amb més opcions per a gaudir de forma inclusiva, sense que col·lectius o animals en pateixin els efectes, i una d’elles, que cada cop agafa més ressò per aquestes dates, és la dels focs d’artifici silenciosos.

Sí, castells de foc que provoquen una explosió de colors i formes al cel, però sense l’estrèpit que comporten els tradicionals.

Implementar aquest tipus de pirotècnica i regular i limitar l’ús de la resta, com poden ser els petards són passos que cal prendre pel bé de la convivència i la salut, tant del planeta, com dels animals amb els qui compartim la nostra vida, i la nostra ciutat.

Si ja comptem amb la tecnologia, per què no utilitzar-la?

Sovint escoltem, llegim que Sant Cugat és una Smart City, és a dir, una ciutat que empra els avanços tecnològics per la millora de les seves infraestructures, des dels serveis públics fins a la sostenibilitat i la cura del medi ambient; així doncs, siguem ciutat intel·ligent també durant les Festes, demostrem que podem gaudir i respectar alhora, celebrar i cuidar, i viure-les amb eufòria, i sense sofriment.

Feliç Festa Major!

Andrea Xaxo, membre de la Plataforma Animalista (PAS)

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi