La Plataforma de Pensionistes: una gent gran ben activa

En defensa de les pensions públiques.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

El 7 de novembre de 2021, després de superar el pitjor de la pandèmia, la Plataforma de pensionistes de Sant Cugat va elegir una nova Junta per a dos anys. Des d’aleshores els membres de la Plataforma s’han mostrat molt actius.

Malgrat que la Junta ben aviat va passar de deu a set membres, no ha estat creuada de mans. A part de les breus reunions per preparar cada concentració, s’ha reunit durant aquests mesos quinze vegades. No han estat menors els debats que s’han donat al seu si.

Com és sabut, la Plataforma ve concentrant-se davant l’Ajuntament des de fa uns anys. Aquestes concentracions eren setmanals, però, a proposta de la Junta, va decidir-se fa uns mesos que serien quinzenals i que entre concentració i concentració es faria alguns tipus d’activitat. En aquest sentit, des del mes de febrer s’han fet tres manifestacions. Vegem-les.

El 21 de febrer es va fer una manifestació, en la qual van participar unes cent persones, des de l’Ajuntament a la seu de diferents bancs situats als Quatre Cantons i al carrer Rius i Taulet. La reivindicació era clara: que els bancs tractin més bé a la gent gran. Aquesta mobilització s’emmarcà en una de molt més àmplia, cal dir que s’han aconseguit alguns resultats, sembla que els bancs ens tenen una mica més en compte.

El 4 d’abril la manifestació va anar fins a la plaça Lluís Millet, davant els FGC. La reivindicació venia de lluny: un abaratiment des bitllets del FGC fins a Terrassa, lloc al qual ens hem de desplaçar la gent gran, ja que allà tenim el nostre hospital de referència. En concret, es demanava que fóssim atesos per la Presidenta del FGC per parlar del tema, li havíem demanat una reunió. Encara estem esperant.

Per últim, el 23 de maig ens vam manifestar fins a cat.salut, al carrer Lluís Companys. Volem una resposta a la manca d’especialistes a la nostra ciutat, la qual cosa ens obliga a desplaçar-nos a Terrassa (a la Mútua). Dos directius ens van atendre molt amablement i van prendre nota de les nostres reivindicacions i ens van dir que ens dirien quelcom. També estem esperant.

A part d’aquestes mobilitzacions, hem estat presents en tots els òrgans municipals de participació pensats per a la gent gran: Consell i Taula de la gent gran, reunions per preparar el Pla estratègic de la gent gran i Comissió per preparar la Setmana de la gent gran. A més, i com es pot comprovar, publiquem un article quinzenal en aquest mitjà.

Hem d’acabar fent referència a la reunió que la Junta de la Plataforma va mantenir amb l’alcaldessa i la tinenta d’alcaldia de Drets Socials el proppassat 2 de juny. En aquesta reunió es van tractar tots els temes que portem entre mans la Plataforma i que constitueixen el nostre decàleg reivindicatiu i, per tant, el llistat de temes que ens han d’ocupar durant el proper exercici. Naturalment, no tots tenen la mateixa envergadura, ni tots estan en la mateixa situació, ni tots són, en sentit estricte, competència del nostre Ajuntament. Vegem-los:

– Segona residencia. Aquí tenim mala peça al teler. L’Ajuntament té un terreny per fer-la i està disposat a pagar la seva construcció, però el Govern de la Generalitat no està per la labor, és partidari de convertir en places publiques places de residències privades.

– Mútua de Terrassa-Especialitats mèdiques. Ja n’hem parlat. L’Ajuntament diu que està en contacte amb CatSalut per recuperar especialistes.

– Pla estratègic de la gent gran. S’ha acabat la primera fase, se’ns informa que pot estar enllestit a finals d’any.

– Guia de recursos de la gent gran. Ja està fet, però no es presentarà fins a la Setmana de la gent gran (principis d’octubre).

– Transport FGC. En aquest tema la situació és molt fluida. Per una part, els FGC no ens diuen res, mentre s’amplia a la segona corona l’aplicació de la targeta rosa (modalitat gratuïta i rebaixada) i estem esperant l’aplicació de la T-Mobilitat. Caldrà estar molt amatents per veure com evoluciona tot plegat.

– Oficina d’atenció al pensionista. Se’ns informa que és molt poc utilitzada, per la qual cosa els tècnics de l’Ajuntament són partidaris de suprimir-la i, segons les nostres últimes informacions, sembla que ho han fet. Hi estem a sobre.

I alguns altres temes de menor importància o més imprecisos dels quals ja estan informats als membres de la Plataforma.

Així, doncs, la Plataforma no està parada, la gent gran es mou. I ens tornarem a moure a partir del proper 12 de setembre.

Bones vacances a tots i totes!

Jordi Casas, membre de la Plataforma de Pensionistes

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi