Una revetlla segura

Agrupació local d'Esquerra Republicana de Catalunya.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Aquest dijous tindrem una de les nits més màgiques de l'any; la revetlla de Sant Joan. Una tradició que es perd en l'origen dels temps i que celebra l'arribada del solstici d'estiu (segons els antics calendaris). Ja els celtes van considerar aquesta una festivitat que marcava la meitat de la seva estació d'estiu o estació de la llum (que s'iniciava l'1 de maig; Beltane). Per això en anglès la nit de Sant Joan és anomenada encara la "nit de la meitat de l'estiu" (Midsummer night). Per això la traducció correcta de l'obra de Shakespeare Midsummer night's dream seria "El somni d'una nit de Sant Joan".

Una nit, doncs, màgica i que ens convida a la disbauxa i a la celebració. Una celebració que va sempre acompanyada del foc, una manera ritual de donar força a un sol que comença a minvar. Un foc que moltes vegades va acompanyat de la pirotècnia que tant agrada als joves i tant fa patir a altres col·lectius i als nostres animals domèstics.

I si volem gaudir de tota la màgia d'aquesta nit de nits, no hem d'oblidar que la diversió ha d'anar sempre acompanyada d'un alt grau de responsabilitat. Una responsabilitat que no podem deixar de banda ni en una nit així. Si optem pel foc, recordar les prohibicions d'encendre a menys de 500 metres de zones forestals i la precaució respecte a zones amb vegetació. I el mateix amb la pirotècnia juntament amb una recomanació de no abusar de petards i altres enginys, ja no només pel perill de foc que comporta, sinó per respecte a qui pateix pel seu soroll (persones i animals).

I el mateix podem dir respecte al consum d'alcohol propi d'aquestes dates i les seves conseqüències en forma de conducció temerària i vandalisme. Siguem responsables al volant i mirem de no acabar aquesta nit a l'hospital o a una comissaria.

En definida, vetllem per tenir una revetlla lliure d'accidents i ensurts que ens permeti gaudir de la màgia d'aquesta nit sense pagar pels excessos al matí següent. Fem màgia i fem d'aquesta nit de Sant Joan, la nit més segura de l'any. Bona revetlla!

Francesc Carol, regidor de Seguretat Ciutadana, Esports i Benestar Animal

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi