Per un estiu més ‘veggie’

Animalistes de Sant Cugat.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Quan s’acosten les vacances, períodes més reposats i de temps lliure, sempre és habitual fer una pausa mental de la rutina, agafar la llista de coses que no pots fer durant la resta de l’any i complir aquelles fites que t’has marcat. No ens enganyem, als éssers humans ens agraden els reptes. ‘Estalviaré més’, ‘Vull estar en forma i fer més exercici’, ‘Passaré més temps amb les amistats i la família’ i un llarg etcètera. I si d’entre tots els reptes, hi sumes reduir el consum d’aliments d’origen animal?

Hi ha molts motius de pes per apostar per una dieta més vegetal i menys carnívora: pel medi ambient, pel benestar animal i com una bona oportunitat per millorar la teva dieta. A l’Estat Espanyol ja hi ha més de cinc milions de persones que es consideren veganes, vegetarianes o flexitarianes, segons l’informe The Green Revolution de la consultora Lantern de l’any 2021. Cada any se sacrifiquen més de 70.000 milions d’animals terrestres i com a mínim un bilió d’animals marins per a l’alimentació. S’accelera la pèrdua de biodiversitat i per tant, el replantejament radical del sistema alimentari és una necessitat de la supervivència humana, avisa l’organització mundial ProVeg.

Tornant als reptes estiuencs, ara és una bona època per començar a reduir el consum de productes animals perquè l’oferta culinària d’origen vegetal no és un gran sacrifici, sinó que és sovint l’opció més habitual de moltes llars per combatre la calor: el gaspatxo i les cremes fredes d’hortalisses, les amanides amb llegums, la gran varietat de fruites com el meló, la síndria, els préssecs... Com ho veus, t’hi animes?

Petjada vegana a la Festa Major

Des de la PAS, promovem una alimentació 100% vegetal. És per això que durant la Festa Major d’enguany, vam unir força amb la foodtruck La Teca 33, una proposta gastronòmica que aposta per una cuina vegana, ja sigui sobre rodes o al seu restaurant a Sabadell, La Teca Burger. Volem agrair a les companyes de La Teca 33 per acompanyar-nos durant les llargues jornades festives a La Taverna del Parc del Ramon Barnils, nosaltres posant la beguda amb una barra solidària i elles amb el seu toc gastronòmic lliure de patiment animal. I també, moltes gràcies a totes les persones que es van acostar per refrescar-se amb begudes solidàries.

Sandra Tello Grau, membre de la Plataforma Animalista (PAS)

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi