Avinguda desaprofitada

Membre de la Xarxa Sant Francesc - Monestir.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Després de la Festa Major de 2022 cal fer una reflexió sobre els punts forts i febles no com a crítica sens més sinó com una oportunitat de millora pels anys que vindran. En moltes ocasions en realitat hi ha un desconeixement de barri des de l’Administració o simplement es programa el que sempre s’ha programat sense adaptar-se a les noves circumstàncies del territori.

El barri Monestir-Sant Francesc té diferents punts neuràlgics, però potser els més representatius són: la Plaça d’en Coll, Plaça Sant Francesc, els Jardins del Vallès i l’av. Cerdanyola. Com a punt fort i que cal destacar com un èxit, és l’ús dels Jardins del Vallès, una programació encertada en un ambient únic que no només ens va fer gaudir de diferents estils d’activitats sinó que va permetre que molts santcugatencs poguessin conèixer aquest nou espai cultural a la nostra ciutat.

Com a punts febles que potser calen d’una reflexió profunda, és la davallada de les graellades de l’av. de Cerdanyola, reduïdes a un parell que han fet que la visualització des del Monestir fos que estava buida i sense activitats, i de fet així va ser. Tenint en compte l’amplitud i les possibilitats que té ara com a eix de vianants, s’hauria de repensar per l’any vinent de dotar-la d’espectacles o bé de dividir les agendes infantils i musicals entre la plaça d’en Coll, que es va quedar petita, i l’avinguda Cerdanyola.

Personalment crec, que davant la pèrdua de motivació de la restauració del barri per posar les graelles i la desaparició del sopar popular que emplenava de gom a gom tot l’espai, caldria incloure-la en els punts centrals de Festa, bé amb concerts programats o amb Fires de consum. Se m’acut com exemple el “vijazz” de Vilafranca on es conjuguen les activitats, el tast de vins i els concerts de jazz en viu, però que aquí podria ser d’una altra temàtica més acurada a la nostra identitat com a poble. Un Museu a l’aire lliure acompanyat de música, una fira d’artesans o bé un holy o Festa de l’escuma podria dotar de vida un espai desaprofitat però amb un increïble potencial no només pel barri sinó per tota la ciutat. Llenço la idea per si algú vol recollir-la.

Per últim, dues peticions de dret, el fet que un tram de l’avinguda Cerdanyola no sigui encara de vianants no significa que l’haguem d’obviar per decorar-la. Era trist i vergonyós contemplar com des de Torreblanca fins a Borrell no hi havia ni una guirlanda de festa, absolutament res, fet que va indignar molts veïns/es de la zona que es preguntaven si eren de tercera regional. La segona és que al barri hi ha famílies de diferents generacions, per tant estaria prou bé repensar el tipus d’orquestres que es contracten. Encara que una s’anima a ballar el que calgui de forma criticable i dubtosa agrairia que deixessin de banda l’estigma de que som només un barri gran i s’adaptessin als nous canvis. N’hi ha d’haver de tot per a tothom.

Felicitats a totes les entitats que van fer esforços titànics per a recuperar la Festa Major, l’any vinent més i millor.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi