feminae@: La nostra vulnerabilitat davant la submissió química

Advocada, politòloga i activista.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Benvingudes i benvinguts a feminae@, espai de sororitat i d’humanitat, d’anàlisi jurídica, d’introspecció personal, de reconstrucció emocional, íntima i sexual, d’anàlisi de la perspectiva femenina i de gènere, de record per totes les recents víctimes de violència masclista i vicària i, concretament avui, d’anàlisi jurídic, activista i emocional sobre com el masclisme convida a violentar i doblegar-nos el consentiment contínuament.

Destrossa el cor com moltíssims casos de violència contra les nenes i dones sentides tenen darrerament una substància, un estupefaent, una droga, darrere, que pretenia suavitzar la reacció de la víctima, condicionar i limitar totalment el seu dret al consentiment, doblegant-lo, i com això ha fet possible, sense cap obstacle, la comissió del delicte.

Dolces víctimes que recorden difusa i vagament el que els va passar perquè el seu estat no els va permetre, ni tan sols, dir el famós NO ÉS NO, que el o els agressors van convertir en un SÍ, aprofitant una situació buscada.

Doble crim, doble atemptat a la llibertat sexual i a la humanitat.

Part del tipus delictes de naturalesa sexual del codi penal exigeix oposició de la víctima i per una sòrdida i pèrfida associació d’idees que només correspon a les ments més psicòpates, els agressors pensen que si anul·len la voluntat, no cometen el delicte.

I tampoc demanen permís per sotmetre, ho fan i ja està.

El sotmetiment químic en si mateix ja és un delicte penal, perquè sempre persegueix la comissió d’un tipus delictual.

Les dones que teniu adolescents a les vostres vides –s’està donant molt en casos d’aquesta franja vital– no tanqueu el diàleg mai amb elles, mantingueu antena oberta, i si teniu qualsevol indici que indiqui que la vostra filla, o neboda o amiga, ha pogut passar per aquesta situació, aneu a fer-li un reconeixement mèdic en cerca de dues possibles petjades que – malauradament o no– potser no recorden:

Agressió sexual + submissió química.

Passades les festes majors a ciutat, convé i molt reflexionar i reeditar, si cal, els protocols d’erradicació d’aquestes conductes i no nomes circumscriure-les a l’àmbit del lleure.

Les dones transitem per tot el món i a totes hores, no només per les festes.

Cal conscienciar les joves i a les que no ho som tant, que en una beguda, per casualitat, pots veure’t una targeta de visita a l’abús, la violació, l’agressió sexual.

I no ho dubtis mai, si tens sospita d’un cas, per tu o per una companya, o per la teva filla, denuncia’l! Posa-li cara i nom !

Per un dret radical i efectiu a la llibertat sexual, i contra els inhibidors de la voluntat que ens col·loquen en una gran vulnerabilitat.

Contra l’establishment que mira cap a un altre costat.

I per una sexualitat humana sentida i lliurament consentida.

No vull ser dolça, ni ensucrar.

Vull que salteu de la vostra cadira, us vull fer pensar.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi