Els conflictes

Associació per a la Superació de l'Ansietat i la Depressió.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

L’altre dia, coincidint amb el començament de curs, vàrem tenir a l’Associació Assadega’m un conflicte dins de la Junta Directiva. Fins i tot hi va haver una persona que va sortir de la reunió perquè no es trobava a gust amb el caire que estaven prenent les coses.

Jo, que també hi era, vaig participar i com que m’agrada molt observar les reaccions i els comentaris de les persones vaig poder prendre distancia de la tensió i fins i tot vaig fer una proposta que al final es va aprovar.

Al final i segons el meu parer tot va ser qüestió d’interpretacions personals i és que ja saben que les mateixes situacions les vivim de manera diferent segons les nostres conviccions i creences. Per això es molt important treballar les creences, cosa que fem a Assadega’m. Diuen que és millor ser feliç que tenir raó i és que moltes veges ens entossudim en tenir raó a costa del que sigui, la qual cosa ens enfronta a situacions no desitjades.

Normalment tothom té la seva part de raó, el que passa és que no sabem dir les coses d’una manera assertiva i això provoca en l’altre una reacció agressiva en base a que se sent qüestionat perquè s’ha atacat la seva identificació i les seves creences. I quan veiem les situacions a distància ja no ens afecten tant.

I aquí aprofito per destacar la importància de la meditació, que per cert també fem a Assadega’m i és que aquesta activitat ens facilita el distanciar-nos dels nostres pensaments i les nostres emocions i poder observar. Automàticament se suavitzen totes les situacions conflictives.

Antonio Fermoso, president d'Assadega'm

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi