Homes ‘blandengues’

Fundadora de Noestàsola.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Amb aquest títol el Ministeri d'Igualtat acaba d'encetar la seva última campanya per trencar estereotips sobre la masculinitat. La paraula blandengue és rescatada d'una entrevista al cantant el Fary en 1984, on afirmava que blandengue era el tipus que feia la compra, portava el carret dels infants,demostrava sentiments... Que l'home i la dona havien d'estar al seu lloc i que la dona necessitava un home dur... Potser podríem pensar que això és una relíquia d'anys passats però res més allunyat de la realitat, l'únic que ara queda molt incorrecte dir-ho en públic. El que deia el cantant ho continuen pensant moltes persones, homes i dones cadascú al seu lloc. I quin és el lloc?

Que fructifiquin els homes blandengues, aquells que són conscients d'uns constructes socials basats en la desigualtat, en uns rols de gènere minats de violències vers les dones. Aquells que poden posar paraula a les seves vulnerabilitats, que fan criança des de l'acció, que tenen cura d'ells mateixos i de les persones grans i petites. Aquells que creuen i construeixen un altre tipus de masculinitat hegemònica, la basada en el respecte als diferents col·lectius, la de la cooperació, fent seves totes aquelles opressions que per gènere venen donades de la nostra societat. Aquells que són companys de camí.

Cada cop s'uneixen més homes a grups d'homes que es plantegen un canvi en les relacions de poder. Homes Igualitaris, Ahige, Plural... en són alguns.

Si et ressona, el 21 d'octubre a la plaça Sant Jaume de Barcelona a les 19h podràs sumar-te a la concentració que organitza Homes Igualitaris amb el títol Xarxa 21 d'octubre d'homes contra les violències masclistes. Hi han més de 24 entitats adherides on Noestàsola també en forma part.

Unint-nos en la lluita contra les desigualtats i violències masclistes.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi