La culpa no sempre és del manxaire

Associació de Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Ens ha sorprès el contingut de la roda de premsa donada per l'equip de govern de l'EMD, just després de la Diada de Catalunya i abans de la nostra Festa Major, ja que vol transmetre la idea que davant d’una manifesta il·legalitat, així ho han confirmat els tribunals, el culpable és qui la denúncia, no qui la fa.

No cal dir que el govern pot fer una roda de premsa quan i com li vingui de gust, però tractant-se d'un tema tan espinós, en el qual està implicada l'Associació de Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix, i que s'arrossega des de fa deu anys, no hagués estat malament una mica més de bon fer polític.

Escoltant les seves declaracions podria semblar que estan del costat del concessionari del Complex Espotiu, sobretot perquè són difícils d'entendre els números que donen. I per arrodonir la feina carreguen contra l'oposició i contra algun mitjà informatiu, adduint que tothom està contra el govern i només volem fer sang. És el que diu la dita "la culpa és sempre del manxaire". Així que permeteu-me alguns aclariments per aquelles persones que no estan al rovell de l'ou del tema.

Cal remuntar-se al 2012 quan es va formalitzar el nou conveni amb el concessionari del Complex Esportiu, Eventing Sports Cinc, conveni que ara ha estat anul·lat per la justícia. Però cal recordar que abans de portar-lo als tribunals, es van exhaurir, per part del vocal de l'oposició, tots els tràmits legals dins de la mateixa EMD per intentar que el govern rectifiqués el que era un desgavell il·legal. Malauradament, l'equip de govern d'aleshores va tirar pel dret convençut que tot estava correcte. Durant aquests deu anys s'han presentat recursos i contra recursos per una part i per l'altra i això ha costat a l'EMD 75.000€, segons les dades facilitades, que ben segur ens haguéssim estalviat tots si haguessin sabut fer una altra lectura dels fets.

I un cop la justícia ja ha dit missa, cal complir la sentència. Per veure com estava la situació econòmica, l'EMD va demanar un informe econòmic a l'empresa Faura-Casas tenint en compte les dades de què disposava, i ens el va donar a conèixer l'abril d'aquest any. En la seva presentació "oficial", l'Associació de Veïns i Veïnes Progressistes i algun vocal de l'oposició van expressar algunes qüestions sobre els comptes, tot pensant que podien ser més favorables a l'EMD, dubtes que encara no han estat resolts. A finals de juliol hi va haver una altra reunió amb Faura-Casas, i amb la nova vocal d'economia sense que es presentés cap esmena de pes a l'informe econòmic. Allà es van comprometre a elaborar un document per complir amb l'execució de sentència, i a fer-nos-el arribar per tal d'intentar el consens. Sí que hi va haver, almenys per part d'alguns, l'acord que el compliment d'aquesta sentència significava l'anul·lació de les pistes de pàdel, i semblava l'opció menys costosa, tancar-les, sense tirar-les a terra, a l'espera de possibles acords.

I fins ací la història. Potser no està de més recordar que governar vol dir prendre decisions i, si un s'equivoca, és de savis rectificar en lloc d'entestar-se i continuar endavant. I que un dels deures de l'oposició, encara que no l'únic, és controlar l'acció de govern, cosa que es va fer en el seu moment i que ens ha portat fins aquí.

Així doncs, la culpa no sempre és del manxaire, moltes vegades és de l'organista que no sap tocar l'orgue.

Roser Casamitjana Abellà, presidenta de l’Associació de Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article