Sant Cugat ciutat de futur

Agrupació local d'Esquerra Republicana de Catalunya.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comença un nou curs a Sant Cugat, el darrer d'aquest període electoral, ja que el proper 28 de maig de 2023 tornarà a haver-hi eleccions municipals, en les que des d'Esquerra pensem revalidar l'alcaldia.

És un bon moment per recordar quin és el nostre propòsit, la base del perquè volem governar.

Tenim clar que la fórmula clau de la manera de viure de Sant Cugat i de l'èxit de la ciutat com a pol d'atracció de persones, famílies i empreses és, sens dubte, la seva gran qualitat de vida.

Aquesta qualitat de vida està basada en tres vèrtexs: un model urbanístic residencial amable; un entorn privilegiat dins l'àmbit metropolità, alhora que molt ben connectat amb Barcelona i un alt dinamisme econòmic amb moltes oportunitats laborals molt qualificades i d’alt valor afegit.

Ara bé, per seguir aquest camí d'èxit, fent-la sostenible i garantint-ne el futur, tenim avui dos reptes:

  • Fer que aquesta qualitat de vida inclogui a tots i totes les santcugatenques i no tan sols als qui s'ho poden permetre. De tal manera que l'èxit no ens porti a "morir d'èxit". No volem que ningú es quedi enrere.

  • Situar la qualitat de vida de la ciutat a la realitat del segle XXI. No podem pensar en models de ciutat desfasats. La societat ha canviat i cal adaptar les fórmules de construcció de la ciutat a les noves realitats.

El Sant Cugat que tenim al cap s'entén a partir d'una ciutat amable, familiar, amb escoles i serveis públics de nivell, carrers verds i una mobilitat sostenible i saludable pensada per les persones, edificacions de qualitat, amb possibilitats d'atraure empreses i corporacions, que creïn riquesa i llocs de treball. Una ciutat que no deixi ningú enrere.

Ara bé, la realitat avui és que Sant Cugat ha doblat la població i el nombre de vehicles en 20 anys, ha incrementat l'extensió urbanitzada amb nous barris, som la ciutat que més aigua consumeix per habitant de l'Àrea Metropolitana i amb el preu del m2 d'habitatge més alt de Catalunya, cosa que provoca l'expulsió de la ciutat de joves i famílies.

I és per tot això, que ens cal revisar, actualitzar i posar al dia la ciutat que es va planificar en la dècada dels 90. La inèrcia de governs anteriors, ens va expulsant a tots a poc a poc i, per tant, no actuar no és una opció per a ERC.

Nosaltres ho farem, seguim...

Francesc Duch, tinent d’alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge

Els articles publicats a la secció d'Opinió són responsabilitat de l'autoria de cada escrit.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article