Els somnis

Associació per a la Superació de l'Ansietat i la Depressió.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Hi ha una dita molt maca que m’agrada molt i que diu: Darrere de les nostres pors estan els nostres somnis. Jo ho he comprovat en mi mateix. Quan he sigut capaç de superar la por m’he trobat amb una altra visió de la vida més optimista, més eficient, més lúcida, més bella, en definitiva més plena.

Deia la mare Teresa de Calcuta que la pitjor emoció del ésser humà era la por i coincideixo totalment amb ella. Quantes hores de felicitat ens ha robat la por, quanta energia em ocupat inútilment en barallar-nos amb una por a alguna situació que mai ha ocorregut, quantes hores hem deixat d’estimar els nostres familiars i amics per una por absurda a expressar els nostres sentiments envers aquestes persones, quantes experiències hem perdut per por al i si…?, quant potencial hem deixat de desenvolupar per por que passés una catàstrofe per a la nostra economia, la nostra salut, etc.

La por no ens deixa viure. Hi ha la por normal que ens protegeix i ens ha permès arribar com a espècie a on som ara, però n’hi una altra diguem-ne més patològica que ens fot la vida.

A la nostra associació Assadega'm justament estem dedicats a superar aquestes pors que tan de mal ens fam. La paraula fòbia tan de moda actualment nosaltres la coneixem molt bé perquè a l’associació venen persones afectades de agorafòbia, fòbia social, obsessions, etc. que no son més que pors irracionals a determinades situacions que per causes diverses més aviat viscudes a la nostra infantessa se’ns han cronificat i ens limiten molt per dur una vida sana mental, emocional i activament.

La solució no és cap altra que afrontar aquestes pors. Hi ha diferents teràpies psicològiques que fem servir per superar les fòbies però sens dubte totes elles van en la direcció d’afrontar el que ens fa por, no pas evitar com normalment fem amb l’únic resultat d’engrandir aquest fantasma que es dilueix quan de forma valenta el miren a la cara.

Antonio Fermoso Villalba, president d'Assadega'm

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article