Un autobús amb Pedro Sánchez i un llebrer penjat

Animalistes de Sant Cugat.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Un autobús retolat de color vermell llampant ha estat recorrent els carrers de diferents localitats del país per denunciar l'esmena amb què el PSOE pretén excloure de l'àmbit de la futura Llei de Protecció Animal els gossos usats per caçar.

El lema, #MismosPerrosMismaLey.

Totes les entitats de protecció animal alertem que aquesta esmena obre la porta al maltractament, la cria indiscriminada i sense control, la matança de cadells nounats en funció del sexe desitjat, el sacrifici d'adults que no reuneixen les característiques buscades pel seu ús, i l'abandonament del “galgo brut”, el que es trenca una pota o no serveix per criar, etc.

Som testimonis diaris de la crueltat que pateixen aquests gossos, als quals recullen ferits, apallissats, amputats, terroritzats, fent-se càrrec alleujant una càrrega que correspondria a les administracions públiques.

Els gossos de caça abarroten les protectores, una cosa fàcil de comprovar visitant-ne unes quantes; també protagonitzen moltes de les intervencions del Seprona.

Insistim que tots els gossos, independentment d'on visquin o de l'activitat que desenvolupin, han de tenir la mateixa protecció, i així ho han recollit totes les lleis autonòmiques de protecció animal aprovades fins ara a Espanya. Justament quan s'estava avançant cap a una norma estatal, el PSOE s'oposa a una protecció real distingint entre els gossos i els altres en funció de si viuen en una llar o són utilitzats per caçar o per a altres activitats, és incomprensible, aquí hi ha gat amagat! Interessos, amiguismes, vés a saber…

Aquesta esmena només té lloc en ments retrògrades i degenera, aguditza i esdenya molts anys que hem estat treballant en l’evolució i l'ètica de la protecció animal, tot amb l'únic objectiu de no incomodar un lobby que genera abandó, maltractament i misèria.

La defensa dels drets dels animals no és d'esquerres ni de dretes. La bretxa entre allò rural i urbà es va retallant cada dia. La sensibilitat de la societat pel tractament que dispensem a altres éssers vius augmenta en paral·lel. No tenir un marc legislatiu estatal mínim ha enllumenat tota mena d'inseguretats i desigualtats entre territoris. És lògic que la primera llei nacional de protecció animal d'Espanya no sigui perfecta, però no s'hauria d'enllumenar trencada per haver exclòs aquells gossos els propietaris dels quals han decidit emprar com a instrument.

Bibiana Navarro i Algerich, membre de la Plataforma Animalista (PAS)

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article