Participació de la Plataforma de Pensionistes a la manifestació de Terrassa del 14 de gener

En defensa de les pensions públiques.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Des de bon principi la Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat ha tingut com un punt essencial de la seva activitat la reivindicació d’una sanitat pública, universal i de qualitat. En aquest sentit, hem treballat conjuntament amb la Marea Blanca de la nostra ciutat.

Recordem les accions que hem fet durant l’any 2022, amb el punt de mira posat en l’atenció primària i les especialitats.

– El 23 de maig vam fer una manifestació, juntament amb la Marea Blanca, fins a les oficina de CatSalut perquè se’ns aclarís la situació dels especialistes a Sant Cugat, tot reivindicant una major despesa en l’atenció primària (CAP).

– El 10 d’octubre vam repetir la manifestació fins a CatSalut per tal de reivindicar el reforçament de l’atenció primària i les especialitats hospitalàries.

– El 8 de novembre vam tenir una reunió amb el responsable de l’àrea sanitària de la qual forma part Sant Cugat, per parlar de la situació de l’atenció sanitària i, en especial, la de les especialitats.

D’altra banda, no em deixat de tractar aquest tema quan ens hem reunit amb una representació de l’equip de govern de l’Ajuntament, com vam fer en la reunió del 2 de juny de l’any passat.

Així, doncs, la nostra preocupació per la sanitat és una constant, no debades les persones grans som les que tenim més necessitats en matèria sanitària. Per tant, no podíem faltar a la manifestació que es va fer el proppassat 14 de gener a Terrassa per reivindicar millores en les prestacions de la Mútua. La manifestació la van convocar una vuitantena d’entitats. Va sortir de l’Estació del Nord, baixà fins a la Mútua de Terrassa i culminà al Raval, on es va llegir un manifest.

En el marc de la defensa de la sanitat pública, es plantejaren les següents reivindicacions concretes:

– L’existència d’un Centre d’Atenció Sanitària d’Urgències (CUAP).

– La reducció de les llistes d’espera en visites d’especialistes i proves diagnostiques, les quals en alguns casos tripliquen la mitjana catalana.

– Visita al metge de capçalera en 48 hores, com marca CatSalut.

A la vegada, es reclamava la destinació d’un 25% del pressupost sanitari a l’atenció primària.

La protesta es va avançar en un dia al Servei d’Urgències de la Mútua, els treballadors i les treballadores van protestar davant l’hospital per la saturació que pateix el servei.

La manifestació va ser un èxit absolut, hi van participar milers de persones. Per la nostra part, juntament amb la Marea Blanca, vam aportar-hi una quarantena de persones. A la vegada, es feien manifestacions en el mateix sentit en altres ciutats espanyoles.

El tema de la sanitat, i en especial l’atenció primària, és un aspecte essencial en la determinació de la nostra qualitat de vida. Per tant, des de la Plataforma seguirem treballant-hi i ens mobilitzarem quan calgui.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article