Nosaltres, els de la generació del paper
En defensa de les pensions públiques.
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi
Els que ja portem uns quants anys a sobre, vam néixer amb el paper.
Escrivíem les cartes en un full de paper i abans d'enviar-les, l'introduíem en un sobre, posàvem adreça i remite, amb el corresponent segell i la “llençàvem” a la bústia.
I a esperar. Si rebies resposta, sabies que havia arribat. La comunicació llavors era lenta, però tenies temps de pair-la, reflexionar-la. No com ara, que no et dóna temps de pensar la resposta quan ja tens al damunt una altra pregunta.
Quan anàvem de vacances, perquè els amics ho sabessin –i de passada, fer-los dentetes–, enviàvem postals ben boniques, les més boniques que trobàvem i els explicàvem que ho estàvem passant d'allò més bé.
La mare ens embolicava l'entrepà en paper Manila o, si no hi havia, en un full de diari. La veritat és que no ens hem intoxicat mai. Devia ser que la nostra naturalesa era més forta...
Llegíem les notícies al diari de paper, quan queien a les nostres mans. De TV encara no en teníem i les notícies del NO-DO eren feixugues i semblava més propaganda descarada que no pas informació.
Un diari que, quan ja era passat, el trossejàvem en bocins, el penjàvem al vàter i el fèiem servir per a netejar-nos. Anys després va arribar el paper higiènic. El primer que recordo era marca Elefante, que per un costat era setinat i l'havies de fer servir per l'altra banda.
I els llibres! Uns llibres que encara tenim i llegim. Que ens encanta tocar-los, acariciar-los. Que passem sovint les pàgines tot mullant-nos el dit. I Déu n'hi do les estones que hem passat amb ells i el que ens ha ensenyat!
Allà estan, a la prestatgeria i ens sap greu desempallegar-nos d'ells, malgrat l'espai que ens ocupa. Sobretot, les enciclopèdies que rarament consultem. Malgrat els nous llibres que anem comprant i que no sabem on encabir-los.
Perquè, sabeu? Nosaltres, els de la generació del paper, el tenim un afecte ancestral, car ens ha acompanyat tota la nostra vida.
Rafa Usero, membre de la Plataforma de Pensionistes
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi
No replico comentari. Sol-lament comento. Em considero generació de transició entre paper i digital : infancia de paper no tan crua
perké no vaig viure la post-guerra sòc del 51, 1a. juventut de tarjetes perforades, 2a. Juventut diskets, pantaĺles lletres verdes s/fondo negre, adultez PC de Torre i impresora, madurez PC portátil, jubilada ara c/vegada + móbil i menys PC encara ke sigui portàtil.
Però a la Plataforma tenim un Projecte. Akesta paraula "projecte" la fan servir els joves i els polítics i nosaltres som grands. Llavors?
Som GRANDS-POLÍTICS.
El millor es començar per dir: "Gobierne kien gobierne las pensiones se defienden". (Es ke akests temes es decideixen a Madrid.)
També lluitem x Sanitat Pública I de qualitat i x un ensenyament Públic per a tothom. Tenim un projecte en comú i tenim tot el temps k'ens doni la Ciencia i la Sanitat Pública per portar-ho endevant.
Endevant Companys
Una descripcio molt acurada de la nostre epoca que no em de resta en ella pero tampoc cal oblidar i respectar. Un pas mes cap on som ara i q nosaltres varem mamar.
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari