Diferències

Fundadora de Noestàsola.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fa poc sentia una conversa entre tres homes de diferents edats. Dos d'ells tenien el convenciment absolut que la llei contra violència de gènere era discriminatòria vers ells i tenien la percepció de que la societat els discriminava per ser homes.

En cap moment van parlar de les 1.185 dones assassinades des del 2003 ni que la nostra societat és discriminatòria en tots els àmbits contra les dones i que la tenim tan normalitzada que encara avui en dia pocs homes son capaços de reconèixer i fer auto-canvis estructurals.

I és que malgrat la mitjana anual de 60 feminicidis d'àmbit íntim, només el 0,8% de la població té la percepció que la violència contra les dones és un problema greu (Baròmetre del CIS 2022).

La violència de gènere és estructural, cimentada maó a maó a través del temps, si com a home et beneficia aquesta desigualtat, real i palpable, és fàcil que estiguis acostumat i no la vegis. La reconeguis o no tenim una cultura androcèntrica i aquesta potser et fa sentir que ets un discriminat malgrat les xifres de les violències contra les dones. Potser no te les creus i penses que la gran majoria de dones mentim i quan estem en processos de divorci denunciem les nostres parelles per maltractament o que la violència sexual, també, en la gran majoria, és una invenció de les dones que volen fer mal.

La veritat és que ets lliure de pensar com vulguis i a mi em ratifica que després de més de 40 ans de polítiques d'igualtat, de milers de minuts de silenci després d'un feminicidi, no aconseguim que les xifres baixin, només aquest 0,8% de percepció de problema greu, no aconseguim que totes aquestes dones siguin causa d'un factor comú, el MASCLISME.

Potser ho veus com casos aïllats sense cap tipus de connexió, casos on l'home va perdre el cap, on l'intens amor que sentia per la seva parella el va obnubilar, ell que tant l'estimava.

O potser penses que això no passa al teu entorn que aquest problema es lluny i propi d'altres però no teu.

El masclisme té moltes facetes de diferents intensitats i amb una arrel comuna. I això no va de dones contra homes. No ets l’enemic, només ho són els maltractadors en totes les seves vessants, aquells que ens cosifiquen, utilitzen, menyspreen, violen, humilien, torturen i assassinen.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article