Un dia no podrem més i juntes ho podrem tot

Col·lectiu feminista i revolucionari de Sant Cugat.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Sota el lema Un dia no podrem més i juntes ho podrem tot, els col·lectius Feministes Anticapitalistes dels Països Catalans volem reivindicar i deixar clar que continuarem defensant la vida com una trinxera, juntes i amb un objectiu comú: acabar amb aquest sistema cisheteropatriarcal i capitalista que ataca diàriament a milers de dones i persones amb identitats dissidents per tal de construir un món on totes les vides tinguin cabuda i siguin dignes.

Només fa dos mesos que vam començar el 2023 i ja són 15 les dones assassinades a l’estat espanyol, 3 de les quals han tingut lloc als Països Catalans. Dia rere dia veiem com els preus dels aliments, de la llum i el gas s’enfilen de la mateixa manera que ho fan els beneficis de les grans multinacionals, les mateixes que accentuen la crisi climàtica a cost de precaritzar les nostres vides. Seguim amb una llei d’estrangeria vigent, que cada dia vulnera els drets de les persones migrants, i un sistema que castiga a totes aquelles persones que se surten de la norma. Hem vist augmentar les agressions LGTBIfòbiques i les sexuals, i davant de tot això no podem esperar a què la resposta ens vingui donada per la institució. Ho hem de fer nosaltres de manera col·lectiva i organitzada.

La resposta la trobarem als carrers, als espais autogestionats, a les assemblees de veïnes i de llogateres, la trobarem fent xarxa al barri i construint espais de cures. Aquest 8 de març tornarem a sortir als carrers, com ho fem cada dia, però en una jornada de vaga general, perquè sabem que és la millor eina de lluita de la qual ens podem dotar les treballadores, una vaga que serveixi com a palanca per activar l’organització i la mobilització popular, que és l’única manera de deixar clar que aquest sistema no funciona.

Des de Sant Cugat, ja fa setmanes que vam posar en marxa el comitè de vaga pel 8 de març. Un espai obert a totes les dones i persones amb identitats dissidents per preparar juntes la jornada de lluita. Una jornada que pretén anar molt més enllà del mateix 8 de març i que també serveixi per generar espais de trobada i de cohesió.

Tot això ho estem generant des del comitè, però enxarxades amb tot el moviment feminista anticapitalista, on més de trenta col·lectius arreu dels Països Catalans anem traçant, de forma organitzada, les línies del que volem que esdevingui aquesta vaga general, i sobretot, tot allò que se’n pugui desprendre i activar.

Les feministes anticapitalistes volem posar sobre la taula un feminisme que no s’entén sense la lluita antiracista, la lluita LGTBI+, la lluita descolonial o la lluita ecologista, perquè, precisament, la lluita feminista pretén posar fi a tot aquest engranatge de desigualtats.

Un feminisme que molesta i confronta, que passa a l’acció directa i altera l’ordre establert fent-lo trontollar, i és davant d’aquest feminisme on ens trobem més repressió que mai, l’única eina de l’Estat per silenciar-nos, per castigar-nos.

Però la repressió no ens atura, i ho hem deixat ben clar amb casos com 8 Mil Motius o Hi Érem Totes, que seguirem, més convençudes que mai, ocupant els carrers i assenyalant tot allò que emmascaren. Perquè veiem el feminisme com una eina de transformació social, on la col·lectivitat i tota aquesta xarxa, fa que tinguem una estructura major i més sòlida per caminar cap a l’emancipació de la societat.

Aquest 8 de març, sortirem als carrers per deixar ben clar que JUNTES HO PODREM TOT!

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article