8M

Fundadora de Noestàsola.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Avui els carrers es tornaran a omplir, tornarem a cridar juntes totes aquelles mancances que diàriament ens trobem. Fem passos endavant que tenen molt a veure amb totes les predecessores que moltes vegades, amb circumstàncies molt difícils tenien la ferma voluntat d'un canvi visible en la vida de les dones i nenes. Dones d'arreu del món les vides de les quals corren perill pel fet de manifestar-se, d’expressar-se i cridar les seves opressions.

Tant de bo els feminismes anessin de la mà doncs el fons i el desig de l'eradicació de les violències són el mateix. La postura en front de la prostitució, la llei trans i la llei del Sí és Sí, divideix. No crec que els Trans trenquin l'avanç feminista, la nostra societat incorpora noves mirades sobre qüestions de diferents àmbits. Cal defensar els drets adquirits, la pluralitat i diversitat.

La primera onada del feminisme va estar molt centrada en el vot de les dones, sense això no podríem votar. En les següents onades van sortir veus d'altres col·lectius de dones que aportaven mirades que enriquien les mirades inicials de les dones blanques del primer món amb una realitat diferent d'altres dones racialitzades i migrants, el repte és la plena integració de totes les dones desde una perspectiva interseccional.

Tenim molts reptes, ens cal educació en igualtat i en perspectiva de gènere, trencar les bretxes salarial i digital de gènere, fer més fort el concepte d'economia feminista, incorporar les cures a les polítiques socials i econòmiques, empoderar, donar visibilitat a les violències, visibilitat a referents dones en el món científic, artístic i intel·lectual.

Enorme gratitud a les avantpassades, a les presents i a les futures.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article