Un adeu digne, i públic

Animalistes de Sant Cugat.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Barcelona tindrà un cementiri d'animals de companyia públic.

Un projecte que pretén oferir un espai on es puguin deixar les restes dels nostres companys de vida i amb el que es pugui comprendre el procés, des de que l'animal mor, incloent la possibilitat d'utilitzar espais per fer un comiat.

Al ser un servei previst com a públic, s'espera que els preus siguin ajustats, tot i que encara es desconeix el cost total que podria tenir.

Al voltant d'aquesta notícia que ronda per la premsa en els darrers dies, ha sorgit una petita polèmica, sobre la necessitat d'aquest servei.

Potser es podrien invertir els diners que s'hi destinaran, en altres serveis? Segurament sí, però tenint en compte la quantitat d'animals de companyia que hi ha a la ciutat, podria ser un servei necessari.

Seria més útil la oferta de serveis veterinaris públics? Sense dubte implicaria un salt qualitatiu en la cura dels nostres animals, així com en la concepció que en tenim, valorant de forma tangible la seva dignitat i el seu benestar. Tanmateix, entenc que es tracta d'un servei difícil d'implementar.

En qualsevol cas, oferir un servei públic de comiat als nostres companys no exclou altres mesures i suposa un avanç en la inclusió del seu benestar en el nostre dia a dia com a societat.

Passos per seguir avançant.

Andrea Xaxo, membre de la Plataforma Animalista de Sant Cugat

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article