Fira de Tàrrega 2015

El cap de setmana passat va tenir lloc a Tàrrega la 35a edició de Fira Tàrrega. Són molts anys de fira, de teatre, de circ, de dansa, molts anys obrint la paradeta per oferir uns dels més grans aparadors internacionals de les arts de carrer, d’espectacles visuals i de no convencionals. I es nota l’experiència, amb el plantejament i amb els resultats: 248 representacions de 56 espectacles diferents, 441 artistes i 909 professionals acreditats (programadors, productors…) i una ocupació final dels espectacles del 83%. Fira Tàrrega és un punt de trobada, de debat i una oportunitat de ser espectador feliç durant quatre dies. Hi ha molts espectacles i a tot, malauradament no s’hi arriba però els organitzadors proposen uns itineraris que et proporcionen pistes sobre el tipus d’espectacle i et donen una idea de l’heterogeneïtat de la Fira: el pack experiència (hi ha coses que només passen a Tàrrega), el 15-M (pels del rotllo assembleari), els modernets, pack si Fellini aixequés el cap, pack de la tieta (hi ha qui ja no està per seure a terra), el pack Mocs (pels més menuts)…es tracta de triar, remenar i gaudir!

Espectacle de Vaca 35. Foto: Martí E. Berenguer. Arxiu Fira Tàrrega

I per recomanar, dos espectacles, que intueixo estaran per aquí a prop, si és així no us els perdeu.

Vaca 35 és un grup de teatre de Mèxic que no és la primera vegada que visiten Fira Tàrrega, el 2013 van presentar “Lo único que necesita una gran  actriz es un buen texto y ganas de triunfar”, una sorprenent i boníssima adaptació de “Las criadas” de Jean Genet. Enguany amb “Cuando todos pensaban que habíamos desaparecido” han ofert una classe magistral de bon teatre, amb una enorme sensibilitat. Vaca 35 treballa com a grup de creació col·lectiva donant al text diversitat de veus i perspectives. Des d’una experiència de gastronomia escènica al voltant d’una taula, l’obra t’endinsa en els records, les emocions, les olors i els morts de cadascú per a aconseguir, si encara és possible, conèixer una mica millor la nostra civilització.

I si de Vaca35 sortiu una mica compungits i emocionats, res millor que “Esperanza dinamita” de Le Croupier per fer aflorar les emocions més alegres. Espectacle de cabaret que indagant en la vida de la vedet Esperanza Dinamita  ens transporta al Paral·lel de principis del s. XX fent un recorregut pels èxits musicals que sonaven en aquella època a Barcelona, autèntics hit-parades.

Amb uns músics excel·lents, una cantant, Aina Sánchez, de veu prodigiosa, bellíssima i delicada i una Mont Plans divertidíssima i amb un domini escènic que només tenen els grans actors, Le Croupier et serveix un menú exquisit, rodó, d’aquells que et deixen un molt bon gust de boca i un somriure que s’agraeix.

Anna Cris Aguilera

Notícies relacionades